Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 7 aug 2018

Bodyguard trailer: Game of Thrones ster speelt in razend spannende thriller-miniserie

Waar Amerikaanse series meestal de boel eindeloos oprekken, kiest het Britse BBC vaak voor miniseries. Daardoor ben je niet jarenlang tientallen uren kwijt aan je favoriete show, en blijft de kwaliteit vaak bewaakt. Maak kennis met Bodyguard.

Bodyguard: thriller-miniserie van BBC

Binnenkort kunnen thriller-fans daar de vruchten van plukken met Bodyguard, een thriller met Game of Thrones ster Richard Madden in de hoofdrol. Het drama wordt later dit jaar uitgezonden op BBC One, en gaat uit zes afleveringen bestaan.

De thriller heeft een veelbelovende cast. Fans van Game of Thrones zullen meteen Richard Madden spotten, die we allemaal kennen als Robb Stark. Verder komen onder andere Sophie Rundle (Peaky Blinders), Vincent Franklin (Happy Valley) en Gina McKee (Line Of Duty) in actie.

Bodyguard: thriller-miniserie van BBC

Oftewel, het beste wat Engeland op het gebied van strakke thrillers te bieden heeft. De productie is in handen van de makers van Line Of Duty, de politie-thriller die de afgelopen jaren geprezen werd door critici.

De lat voor Bodyguard ligt dus hoog, maar waar gaat de serie eigenlijk over? Madden speelt David Budd, een Specialist Protection Officer. Simpel gezegd: een bodyguard. Hij krijgt de missie om de ambitieuze en zeer machtige huissecretaris Julia Montague te beschermen.

Een probleem: hij hekelt haar politieke ideologie en beslissingen. Al snel moet hij kiezen tussen zijn eigen opvattingen en zijn plicht. Hij is verantwoordelijk voor haar veiligheid, maar tegelijkertijd zou je hem ook als de grootste bedreiging kunnen zien.

Al met al dus het perfecte recept voor razend spannende afleveringen vol actie en intrige. Een eerste volledige trailer is door de BBC vrijgegeven, en lost meteen al alle verwachtingen in. Laat maar komen!

Reageer op artikel:
Bodyguard trailer: Game of Thrones ster speelt in razend spannende thriller-miniserie
Sluiten