Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 7 mrt 2019

Bodyguard achterna: BBC komt met spy thriller The Capture

BBC leverde met Bodyguard een fantastische miniserie af. Niet teveel afleveringen, een sterk plot en executie op het niveau van Sherlock Holmes, tevens een BBC-productie. De volgende stap? Een spy-thriller genaamd The Capture.

The Capture: BBC Miniserie

Ron Perlman, die we allemaal kennen van Hellboy, gaat de hoofdrol spelen. Samen met Famke Janssen, de Nederlands-Amerikaanse actrice die eerder schitterde in de X-Men films. Voor BBC One spelen ze de hoofdrol in de miniserie The Capture.

Een productie die geproduceerd wordt voor David Heyman, die aan de wieg stond van de succesvolle Harry Potter-films. Ben je nog niet overtuigd? Check hieronder dan de cast:

Naast Janssen en Perlman kun je rekenen op Callum Turner (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald) en Holliday Grainger (Strike), Laura Haddock (Guardians of the Galaxy), Ben Miles (The Crown), Lia Williams (The Crown), Sophia Brown (Clique), Paul Ritter (Quantum of Solace), Adelayo Adedayo (Origin), Ralph Ineson (Game Of Thrones), Cavan Clerkin (The Last Kingdom), Barry Ward (Save Me), Ginny Holder (Death in Paradise), en Nigel Lindsay (Four Lions).

Spionage en intrige

Niet verkeerd! The Capture begint met de onterechte arrestatie van een onschuldige man, en escaleert al snel tot een gelaagde samenzwering vol actie, gemanipuleerd bewijs en intrige. Verder is er weinig of niks over het verhaal bekend, maar dat mag de pret niet drukken. Het bovenstaande is genoeg om fans van spy drama’s te doen watertanden. Zeker met BBC One als thuishaven.

De miniserie gaat uit zes afleveringen bestaan en wordt geregisseerd door Ben Chanan. Hij zei het volgende over het project: “Ik heb er ontzettend veel zin in om The Capture tot leven gebracht te zien worden door zo’n fantastische cast en crew. Het is een eer om elke dag samen te mogen werken met deze zeer getalenteerde mensen.”

Het is helaas nog niet bekend wanneer The Capture uit gaat komen. Hopelijk pakt Netflix opnieuw de streamingrechten op, maar ook dat blijft voorlopig bij hopen en speculatie. Wordt vervolgd!

Voor echte spanning kun je sowieso binnenkort bij Netflix terecht dankzij deze Nederlands-Belgische serie over drugshandel.

Reageer op artikel:
Bodyguard achterna: BBC komt met spy thriller The Capture
Sluiten