Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Gaming 22 jan 2018

Beat Saber is het spel voor Star Wars-fans met stalen zenuwen en een VR-bril

Als je houdt van spellen waarin je ritme en coördinatievermogen op de proef worden gesteld, en je wilt dit wel eens in VR proberen, dan is deze game misschien wel je ding. Er zijn al aardig wat games op de markt die dit mogelijk maken, maar deze game genaamd Beat Saber is misschien extra bijzonder omdat het een knipoog is naar Star Wars.

Beat Saber: kinderspel of toch niet?

In Beat Saber komen er rode en blauwe kubussen in een rotvaart op je af gevlogen. Om tegen te gaan dat je er door wordt geraakt moet je ze kapotslaan met lightsabers. De rode kubussen sla je kapot met de rode lightsaber, en de blauwe kubussen sla je kapot met de blauwe lightsaber. Je hebt er in beide handen een. Het spel klinkt misschien erg simpel, maar aan de trailer te zien moet je coördinatievermogen wel echt on point zijn om het goed te doen.

Er zijn verschillende mogelijk voor het spelen van deze game: je kunt een kort potje spelen tussen het werken door van slechts een paar minuten, tot een lange modus waarin je uren kunt blijven spelen.

Beat Saber

Het spel is gemaakt door drie Tsjechische ontwikkelaars. Zij hebben alle muziek die in de game te horen is zelf gemaakt, net als de verschillende levels in Beat Saber. De ontwikkelaars zijn in 2016 gestart met het maken van de game, en hij is nu bijna klaar om door het publiek gespeeld te worden. We zeggen hier niet ‘door het grote publiek’, omdat als je de game wilt spelen je uiteraard wel een VR-bril nodig hebt. Daar beschikt (nog) maar een kleine groep mensen over.

Beat Saber zal in het eerste kwartaal van dit jaar uitkomen voor Vive, Oculus, en PlayStation VR. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons handige gamingoverzicht hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Beat Saber is het spel voor Star Wars-fans met stalen zenuwen en een VR-bril
Sluiten