In bed op je mobieltje kijken? Niet Doen!

s’Avonds in bed lekker nog even een uurtje naar je telefoon staren. Het is ondertussen normaal geworden om met je hoofd op het kussen alle Facebook-posts langs te lopen. Uit een onderzoek blijkt dit namelijk niet zo goed voor je te zijn.

Gebruik je mobiel niet voor het slapen

Als jij namelijk in het donker naar zo’n lichtgevend schermpje staart raakt je lichaam in de war en denkt dat het al ochtend is. Als je te veel ‘blauw licht’ ziet stopt je lichaam met het aanmaken van melatonine. Dit is het stofje waardoor je slaperig wordt. Het is ook een stofje dat de groei van kankercellen vertraagt.

Stress en vergrote kans op kanker

Mensen die s’avonds in bed vaak naar hun mobieltje staren kunnen last van een aantal verschijnselen krijgen. Je kunt schade aan je ogen oplopen, doordat ze te veel stress te verduren krijgen. Je vergroot de kans op ziektes zoals kanker, maar door te weinig slaap heb je ook sneller last van griep. En dat laatste is misschien wel het belangrijkste. Je wordt er ontzettend chagrijnig door en daar heeft weer iedereen last van.

Ook andere onderzoeken tonen aan dat ‘blauw licht’ slecht voor je gezondheid is. Niet alleen je mobiel, maar ook een laptop kan schade toebrengen. Zorg dan ook dat je F.lux op je computer hebt geïnstalleerd. Deze software past de intensiteit van je beeldscherm automatisch aan.

Reageer op artikel:
In bed op je mobieltje kijken? Niet Doen!
Sluiten