Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Gadgets 22 jun 2020

Opnieuw beelden gelekt van de Samsung Galaxy Watch 3

Het lukt Samsung niet om de Galaxy Watch 3 geheim te houden. Na dat het vorige week al misging, zijn er nu opnieuw beelden gelekt.

Nieuwe foto’s van de Samsung Galaxy Watch 3 zijn gepubliceerd door TechTalkTV. Eerder deze week doken er foto’s op van de buitenkant, maar nu is ook de interface gelekt. Daaruit is op te merken dat de smartwatch werkt op Samsungs eigen besturingsprogramma Tizen. Veel meer is er nog niet uit te halen.

Een nieuwe Samsung Galaxy Watch 3

Een verschil met de vorige versies is dat de icoontjes van de Calandar-app en de Galaxy Store er iets anders uitzien. Ze hebben een ander design en de kleuren zijn wat veranderd. Dat is niet zo verrassend omdat het een nieuwe versie van Tizen is.

Vermoedelijk verschillende varianten

Het is nog onduidelijk welke formaten van het horloge op de markt zullen komen. Verwacht wordt dat er een 41 en 45 mm variant zullen verschijnen. Ook is de verwachting dat er zowel versies zijn die gebruik maken van Wi-Fi als mobiel internet. Er gaan ook geruchten over andere functies die de telefoon krijgt. Zo zou het horloge makkelijk de hartslag en bloeddruk meten en heeft het een ECG-sensor. De Galaxy Watch moet bovendien tot 50 meter onderwater kunnen voor tenminste 10 minuten, alleen hebben daar alleen duikers daar waarschijnlijk wat aan.

Het is nog niet bekend wanneer de Galaxy Watch 3 op de markt moet komen. Waarschijnlijk gebeurt dit wanneer Samsung een nieuwe Galaxy-telefoon aankondigt. Het vermoeden is dan dat het bedrijf meteen een smartwatch ernaast presenteert. Vermoedelijk gaat dit gebeuren in een aantal maanden.

De vorige smartwatch van Samsung die op de markt is gekomen, is de Galaxy Watch Active 2 (foto). Deze is in oktober 2019 uitgebracht. Het ligt dus voor de hand dat de Galaxy Watch ook in het najaar zal verschijnen. Wil je weten wat we van de Galaxy Watch Active 2 vonden? Lees onze recensie dan hier.

Reageer op artikel:
Opnieuw beelden gelekt van de Samsung Galaxy Watch 3
Sluiten