StarCraft verscheen nooit, maar toch is er gameplay te vinden

Uitgever Blizzard heeft ons de afgelopen jaren vele verschillende games gegeven. Daarbij is gebleken dat Blizzard niet van plan is om een game uit te geven die niet voldoet aan de eigen hoge maatstaven. StarCraft Ghost is daar een bekend slachtoffer van.

StarCraft Ghost is een game die in 2002 werd aangekondigd en moest verschijnen op de PlayStation 2, Xbox en GameCube. Zelf heb ik de game ooit in 2004 op de E3-beurs in Los Angeles gespeeld. Uiteindelijk werd in 2006 bekendgemaakt dat er niet verder zou worden gewerkt aan de game. En nu is het 2020 en schrijven we opeens over de game die er nooit van is gekomen.

Beelden van StarCraft Ghost

En dat heeft alles te maken met het feit dat er nu een versie van de game is ontdekt en die is gedeeld. Het zou gaan om een versie die is gevonden op een Xbox-devkit. Deze devkits worden gebruikt om games die in ontwikkeling zijn op te testen en moeten er voor zorgen dat alles werkt op een manier waarop dat in de uiteindelijke versie ook gaat werken. Blijkbaar was de zogenaamde build niet goed verwijderd toen er afscheid werd genomen van de devkit. En zodoende kunnen we nu naar gameplay kijken van de game die in een 720p-resolutie draait. Bekijk de StarCraft Ghost-beelden hieronder.

StarCraft Ghost was een spin-off op de StarCraft-reeks. In plaats van een strategiegame, is dit een titel die je aan de slag laat gaan met het personage Nova en de game als een third-person action-shooter speelt. Daarbij krijg je te maken met verschillende Zerg-vijanden die het op je gemunt hebben. De omgevingen zijn daarbij wel behoorlijk grauw (maar het was wel 2004 waarin de game ontwikkeld werd) en ook qua gameplay was het wat aan de eentonige kant. Dat is waarschijnlijk de reden dat de game daadwerkelijk werd geschrapt en we nooit gaan weten hoe het had kunnen zijn.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
StarCraft verscheen nooit, maar toch is er gameplay te vinden
Sluiten