Rutger Houweling
Rutger Houweling Apps 14 okt 2014

Beelden zeggen meer dan woorden: Facebook emoticons in comments achterlaten

Beelden zeggen meer dan woorden, right?! Facebook heeft dan ook ingesteld dat je niet alleen meer woorden en foto’s in een comment kunt achterlaten, maar ook de zogenoemde Facebook stickers. Dit zijn van die gigantische emoji-achtige iconen die je voorheen alleen nog via Facebook Messenger kon versturen.

Om een Facebook sticker in een comment achter te laten gaat simpel. Rechts in de commentbalk zie je naast de camera een smiley staan. Hiermee open je de database met beschikbare stickers. Ben je niet tevreden met het huidige aanbod? Dan kun je per thema nieuwe stickers in de Sticker Store aanschaffen. Zoals het er nu uitziet zijn deze gratis. Thema’s zijn bijvoorbeeld ‘Het Pixar-pakket’ of stickers gebaseerd op de film ‘The Expendables 3’.

 
“Om stickers in comments te kunnen achterlaten komt voort uit een hackathon in New York tussen de Facebook ingenieurs Kwame Thomison en mij,” vertelt Bob Baldwin in een post op Facebook. “Ik denk dat door de stickers Facebook-gebruikers leuker en gevarieerder op posts zullen reageren. Het is door de stickers gemakkelijker geworden om je enthousiasme bij goed nieuws te tonen, een buddy die zich niet chill voelt op te vrolijken en kun je meer genuanceerde reacties uiten,” aldus Baldwin. Reageren met stickers kan ook in groepen en op evenementen. Op posts van bijvoorbeeld artiesten en merken is het nog niet mogelijk om via stickers te reageren. Jammer!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Beelden zeggen meer dan woorden: Facebook emoticons in comments achterlaten
Sluiten