Beginnen met beleggen in Bitcoin? Hier moet je op letten

Misschien beleg je al in Bitcoin en herken je een van de volgende tips. Voor mensen die nog niet in Bitcoin beleggen of daar net mee gestart zijn zetten we een aantal handige dingen op een rij waar je op moet letten als je gaat beginnen met beleggen in Bitcoin. We bespreken de basis die je nodig hebt, de keuzes over waar je jouw beleggingen moet bewaren en geven drie tips voor jouw eerste Bitcoin-belegging.

Beginnen met beleggen in Bitcoin

Als je gaat beleggen in Bitcoin of andere cryptomunten is er een aantal dingen die je nodig hebt. Zo moet je kiezen via welke cryptobeurs of welk handelsplatform je wilt gaan handelen. Er zijn er diverse. Ook de kosten en voorwaarden zijn verschillend, dus het is verstandig om je daar goed in te verdiepen. Let daarbij ook op de recensies die een beurs of handelsplatform krijgt, zo voorkom je nare verrassingen.

Waar bewaar je jouw Bitcoin en andere cryptomunten?

Ook is het belangrijk om van tevoren te kiezen waar je jouw Bitcoin en andere cryptomunten wilt bewaren als je niet handelt. Veel mensen laten ze staan op de beurs, maar dat betekent dat je de private key niet zelf beheert. In de praktijk kan iemand anders die, bijvoorbeeld via een hack op de beurs of een criminele medewerker, dan in handen krijgen en jouw Bitcoins en cryptomunten laten verdwijnen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. In zo’n geval is een cryptowallet een goed alternatief. Je kunt daarbij kiezen of je de munten online of offline wilt bewaren. Dit kan tegenwoordig zelfs makkelijk via jouw mobiele telefoon via een externe app of de nieuwste Samsung Galaxy S10.

Hoe kies je jouw eerste Bitcoin belegging?

Als je jouw voorbereidingen getroffen hebt kun je beginnen met beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Natuurlijk is het verstandig om jouw risico te verspreiden. Toch is het verstandig om niet direct met te veel cryptomunten tegelijk te beginnen. Zeker de eerste tijd is het beleggen even wennen en zul je een aantal praktische dingen moeten ervaren. Denk bijvoorbeeld aan het moment waarop je koopt of verkoopt. Het is dan niet handig om je direct op veel munten te moeten concenteren. Daarnaast zijn niet alle cryptomunten even betrouwbaar. Al deze factoren kun je beter later ontdekken.

Nu we het toch over het moment van kopen of verkopen hebben delen we nog een tip. Veel beginnende beleggers hebben de neiging om te gaan kopen op het moment dat ze koersen sterk zien stijgen. Vaak ben je dan te laat. Probeer je daarom niet te veel door koersbewegingen te laten leiden. Je kunt beter rationeel beleggen op basis van een vooraf gekozen strategie.

De laatste tip is om voorzichtig te beginnen. Je hebt vast allerlei berichten gehoord over mensen die snel rijk geworden zijn. Bitcoins en pinautomaten zijn echter twee verschillende dingen. Beleg daarom altijd alleen met geld dat je eventueel zou kunnen missen.

Al met al is er dus best veel om over na te denken als je wilt beginnen met beleggen in cryptomunten, maar veel mensen vinden het zeker de moeite waard. Als je dit stappenplan toch te veel moeite vind is het natuurlijk ook een oplossing om te kijken hoe andere beleggers het doen en zo jouw kennis te vergroten. Welke weg je ook kiest, je hebt altijd behoefte aan de juiste informatie en technische kennis. Het volgen van het laatste nieuws en de koersanalyses hoort daarbij.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Beginnen met beleggen in Bitcoin? Hier moet je op letten
Sluiten