Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers 14 dec 2014
Leestijd: 1 minuut

Behance blikt terug op 2014: een greep uit de tofste designprojecten!

Wij nemen regelmatig een kijkje op het Behance-netwerk, waar vormgevers, grafisch ontwerpers en kunstenaars hun portfolio presenteren. Nu het jaar ten einde loopt, komt Behance met een overzicht van de tofste gebeurtenissen van 2014. Sommige projecten vielen zó op dat de ontwerpers in één klap doorbraken.

 
Dennis Medri, bijvoorbeeld, werd aangenomen bij Marvel Comics nadat ze zijn concept van een steampunk-Spider Woman zagen!

 
De wereldberoemde band Pink Floyd was ondertussen zó onder de indruk van Ahmed Edins designs, dat ze een prent van de achttienjarige jongen gebruikten als albumcover!

 
Javier Perez mixt op Instagram tekeningen en alledaagse voorwerpen, in de serie Instagram Experiments. Hij kwam ermee op de cover van National Geographic en werd door uitgeverij Penguin gevraagd om een heel boek met zijn creaties te vullen.

 
De eervolle vermelding gaat wat ons betreft naar Dusan Cezek, die beroemde scènes van films namaakte als GIFs in 8-bits-stijl! Check haar ‘Pixelwood’-project hier.

Bovenstaande voorbeelden zijn maar een kleine greep uit het jaaroverzicht. De hele lijst vind je hier. Erg tof om even rond te neuzen als je van grafisch design (of gewoon toffe plaatjes) houdt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Behance blikt terug op 2014: een greep uit de tofste designprojecten!
Sluiten