Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 6 mei 2019

Bekende analist benadrukt veranderingen onder motorkap nieuwe iPhones

Als het om Apple’s plannen voor de volgende iPhones gaat, dan ben je bij Ming-Chi Kuo aan het juiste adres. Dat is een gereputeerde analist die al jaren bekend staat om zijn betrouwbare bronnen en analyses. Hij trapt deze week af met een nieuwtje over de nieuwe iPhones van zowel 2019 als 2020.

Antennes nieuwe iPhones

Hij heeft een update bij elkaar gesprokkeld op basis van bronnen binnen de leveranciersketen van de techgigant. Volgens hem vind je onder de motorkap van de 2019 iPhones “grote veranderingen.” Dan hebben we het over de antennes die in Apple’s toestellen zitten. Het bedrijf switcht zowel van leverancier als technologie voor die componenten.

Kuo claimde november vorig jaar al dat de 2019 iPhones een nieuwe PI-antennestructuur krijgen. Nu is hij er nog zekerder van. De analist legt uit dat de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR beperkt worden door hun LCP-antennes. Die technologie levert naar verluidt productieproblemen op voor hoge frequenties.

De nieuwe MPI-technologie levert niet alleen minder productieproblemen op, maar is ook goedkoper voor Apple. Consumenten kunnen vervolgens rekenen op vrijwel exact dezelfde prestaties als het om 4G gaat. Oftewel, consumenten met een nieuwe iPhone in hun broekzak zullen niks doorhebben.

Toch zullen de nieuwe iPhones wat antennes betreft duurder worden om te produceren. Volgens Kuo gaan de kosten met 10 tot wel 20 procent omhoog. Apple gaat dit jaar namelijk voor ultra-wideband. Een term die je snel weer mag vergeten, maar het komt erop neer dat indoor navigatie een stuk accurater wordt.

De iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR hebben twee antennes aan de bovenkant en twee aan de onderkant. Die zijn alle vier gemaakt van LCP. Kuo voorspelt dat Apple voor de nieuwe iPhones van dit jaar voor twee antennes aan de bovenkant gaat, en maar liefst drie aan de onderkant. Vier van de vijf zullen van MPI gemaakt worden. Aan de bovenkant blijft één LCP-antenne over.

2020

Verder voorspelt de gereputeerde analist dat het aantal verscheepte toestellen in de tweede helft van 2019 gelijk zal blijven aan vorig jaar. Daarnaast verwacht hij dat Apple in 2020 over zal stappen op 5G, waarvoor Apple terug zal gaan naar LCP-antennes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

9to5Mac

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bekende analist benadrukt veranderingen onder motorkap nieuwe iPhones
Sluiten