Barry Kraakman
Barry Kraakman Tech 17 dec 2018

Bekende Tesla-ontwerper maakt overstap naar Apple

Het is weer zover; een bekende ontwerper heeft de overstap van Tesla naar Apple gemaakt. Eerder dit jaar werd bekend dat Apple aast op ontwerpers uit de studio van Elon Musk. De afgelopen maanden leek er echter weinig op dit vlak te gebeuren. Tot vandaag.

Een bak aan ervaring (en informatie)

De ontwerper waar het om gaat is Andrew Kim, en naam die je misschien al eerder hebt zien voorbijkomen. Kim publiceerde in 2012 een eigen ontwerptaal voor het nieuwe besturingssysteem Windows. Tenminste, hoe dat er volgens hem uit zou moeten komen te zien. Niet veel later werd hij door het team van Microsoft aangenomen om daadwerkelijk aan de UI van Windows 10 te werken, evenals HoloLens en de Xbox One S.

Een kleine vier jaar later besloot Kim z’n rol bij Microsoft te verruilen voor een plekje in het team van Tesla. Hier werkte hij mee aan onder andere het interieur van de Tesla Model 3.

Tesla Model 3
De Tesla Model 3

Rol bij Apple onbekend

En nu maakte de ontwerper via Instagram bekend vorige week bij Apple te zijn gestart. Natuurlijk laat zowel Apple als Andrew Kim niets los over welke functie hij hier zal bekleden.

Gezien z’n vorige werkgever is het voor de hand liggend om aan te nemen dat Kim zich met Project Titan mag bezighouden. Dit is de codenaam voor Apple’s zelfrijdende auto-divisie. Waar de geruchten eerst gingen dat Apple aan een eigen auto zou werken, werd dit later teruggedrongen tot software voor de zelfrijdende auto is. Maar met de recente terugkeer naar Apple van Tesla-directeur Doug Field (die vóór Tesla bij Apple werkte) én de aanwinst van Andrew Kim lijken de plannen van Apple’s autodivisie weer meer prioriteit te krijgen.

Reageer op artikel:
Bekende Tesla-ontwerper maakt overstap naar Apple
Sluiten