Gaming 13 jun 2018 Jelle van Es

Bekijk veertig minuten aan Let’s Go Pikachu-gameplay

Op dit moment wordt in Los Angeles de jaarlijkse E3-beurs gehouden. Daar tonen uitgevers met welke games zij bezig zijn. Nintendo grijpt het evenement aan om via hun zogenaamde Tree House-video’s veel te laten zien van de titels waar zij aan werken, waaronder de games Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee.

Let’s Go Pikachu in actie

Dit zijn games die een mix bieden tussen de originele Pokémon-games zoals je die van de Game Boy kent en Pokémon Go. De games nemen je mee naar de originele Kanto-regio, waarbij je als eerste in de gym van Brock bijvoorbeeld moet gaan vechten. Het draait in deze game om de 151 originele Pokémon, die je kunt gaan vangen.

De manier waarop je ze vangt doet weer denken aan Pokémon Go. Je ziet de verschillende Pokémon in de wereld rondlopen en wanneer je met ze in contact komt, dan kun je een Pokéball gooien om ze proberen te vangen. Daarbij maak je gebruik van de bewegingsensor van de Joycon. Afhankelijk van hoe goed je de bal gooit, is de kans groot dat je een Pokémon vangt.

Wees echter niet bang dat dit een volledige Pokémon Go-achtige ervaring is. Je kunt ook je Pokémon ouderwets levelen en meedoen aan gevechten met andere trainers, waarbij je gebruik moet maken van de vaardigheden van jouw Pokémon om te winnen.

Speel je al Pokémon Go? Dan kun je een klein voordeel behalen door de games aan elkaar te koppelen. Pokémon uit Pokémon Go kun je dan overzetten naar Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee.

Let's Go Pikachu

De games Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee moeten later dit jaar uitkomen en verschijnen dan exclusief op de Nintendo Switch. Wil je meer lezen over dit platform? Bezoek dan onze uitgebreide pagina met alle nieuwtjes over de Nintendo Switch.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bekijk veertig minuten aan Let’s Go Pikachu-gameplay
Sluiten