Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 24 okt 2018

Bel met je vinger dankzij de Orii-ring

Kleine kinderen spelen vaak dat hun hand een telefoon is en dat ze daarmee bellen. En als je een bekende op straat komt, maar haast hebt, dan kun je met je vingers een gebaar maken van een telefoon, dat je die persoon later belt. Maar wat nou als je op die manier echt kunt bellen? De mensen achter de Orii-ringen maken die fantasie werkelijkheid.

Bellen met de Orii-ring

Vorig jaar lanceerde de makers een succesvolle campagne op Indiegogo. Daar werd ruim 400.000 euro voor het product opgehaald. Nu, een jaar later, worden de ringen langzaam maar zeker naar de backers gestuurd. Iets later dan de geplande datum van augustus, maar minder lang dan de vertraging van een gemiddeld product wat ik daar zelf heb gekocht.

De Orii-ring werd in eerste instantie bedacht voor gebruikers die een beperkt zicht hebben, maar uiteindelijk zijn ook vele andere gebruikers geïnteresseerd. De ring maakt via Bluetooth verbinding met je telefoon en dankzij je botten wordt het audiosignaal via de ring geleid naar je oor. Het schijnt heel erg goed te werken en het is zeer gebruiksvriendelijk. Ook kun je via de ring op die manier berichten uitspreken die vervolgens via de telefoon naar een tekst wordt vertaald.

Orii ring

De ring gaat ongeveer anderhalf uur mee wanneer je hem actief gebruikt en meer dan veertig uur in standby-modus. Als je een bericht binnen krijgt, geeft de ring een kleine trilling af, zodat je weet dat je op je telefoon kunt kijken. Ook maakt hij gebruik van noise cancelation, die er voor zorgt dat omgevingsgeluid weg wordt gefilterd. Ook hoef je je geen zorgen te maken om eventuele regenbuien, want de Orii moet tegen een spatje regen kunnen. De ring was tijdens de campagne zo’n 110 euro, maar zal als het goed is voor ongeveer 150 euro in de verkoop gaan voor de ‘normale’ consument.

Meer Indiegogo-campagnes? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Bel met je vinger dankzij de Orii-ring
Sluiten