Robert Kroes
Robert Kroes Tech 16 okt 2019

Dit zijn de belangrijkste Bitcoin influencers

Als we het over de koers van de Bitcoin hebben komen we regelmatig namen van influencers tegen. Wie zijn deze mensen eigenlijk en waarom zijn ze zo belangrijk? Wij zetten in deze bijdrage een aantal belangrijke Bitcoin influencers op een rij.

De namen van influencers vliegen in de wereld van de Bitcoin regelmatig om de oren. Om te weten waarom ze zo belangrijk zijn zetten we de bekendsten op een rij.

John McAfee

Hij is de naamgever en oprichter van de bekende anti-virus software, maar heeft al meer dan 20 jaar geleden afscheid genomen. Sindsdien kwam hij een periode vooral in het nieuws vanwege zijn bijzondere levensstijl. Sinds een aantal jaren is hij echter een van de grootste influencers op het gebied van de Bitcoin. Als hij tweet dat mensen niet bang moeten zijn stijgen de koersen en als hij roept dat een munt niets is stort hij in. Daarnaast spreekt zijn levensstijl nog steeds tot de verbeelding. Door een geschil met de belastingdienst is hij Amerika ontvlucht. Toch is hij tegelijk presidentskandidaat voor de verkiezingen van 2020. Door zijn vlucht zijn anonimiteit en privacy zijn stokpaardjes. Dit zagen we recent toen hij een eigen decentrale en anonieme cryptobeurs opzette.

Vitalik Buterin

Deze man werkte voor het Bitcoin-ontwikkelprogramma toen hij het idee kreeg dat er een betere munt moest komen. Daarom ontwikkelde en lanceerde hij in 2014 Ethereum (ETH). Hij is daarmee puissant rijk geworden (zijn bezit wordt op zo’n 80 miljoen geschat). Verder is hij vooral bekend vanwege zijn fysiek (boomlang, bleek en graatmager) en zijn kledingstijl (ergens tussen ‘hippie’ en ‘nerd’). Ondertussen heeft hij naast de cryptomunt ook diepgaande studies over het systeem als geheel gemaakt en een uitgesproken mening. Hij is dan ook adviseur van onder andere Poetin en als hij een uitspraak doet over Ethereum (ETH) is de koers direct onder de indruk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat men naar deze man luistert.

Bitcoin influencers: Charlie Lee

Charlie Lee werkte als programmeur bij Google, waar hij onder andere de code voor Google Chrome (mee) schreef. In zijn vrije tijd raakte hij geïnteresseerd in Bitcoin en hij besloot een eigen cryptomunt te ontwikkelen, De Litecoin (LTC). Deze kent vier maal zoveel munten als marktkapitalisatie en moest vier maal zo veel transacties kunnen verwerken als de Bitcoin. Hij heeft Litecoin lang als hobbyproject gezien. Hij verhuisde voor zijn werk dan ook van Google naar cryptobeurs Coinbase.

In 2017 blies hij bijna zijn eigen munt op. Litecoin (LTC) kreeg namelijk een listing op Coinbase. Aangezien hij belangenverstrengeling wilde voorkomen maakte hij op Reddit bekend dat hij zijn bezit Litecoin had verkocht. De investeerders zagen echter dat de oprichter klaarblijkelijk geen vertrouwen meer had in zijn eigen munt en de koers daalde dramatisch. Toch krabbelde de munt weer op. Pas in 2019 besloot Lee full-time voor Litecoin te werken, waar hij nu de expansie vormgeeft.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Dit zijn de belangrijkste Bitcoin influencers
Sluiten