Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 23 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

De belangrijkste onthullingen van de Xbox Games Showcase

Deze avond zagen we de Xbox Games Showcase. Daarin wilde Microsoft ons lekker maken met het tonen van verschillende games die je straks op de Xbox Series X kunt gaan beleven. En voor een gedeelte is het bedrijf dat gelukt.

Halo Infinite was daarbij duidelijk de belangrijkste titel. De gameplay die daarbij getoond werd was groots en uitgebreid. Een duidelijke game om straks een nieuwe spelcomputer voor in huis te halen. Maar naast deze titel zagen we voornamelijk games die pas op een later moment gaan verschijnen en dat is toch wel jammer. Voor het gemak heb ik de belangrijkste punten van de Xbox Games Showcase even op een rij gezet.

Halo Infinite Gameplay tijdens de Xbox Games Showcase

Zonder twijfel het hoogtepunt van de Xbox Games Showcase bestond uit de gameplay van Halo Infinite. In een uitgebreide trailer zagen we de Master Chief ouderwets rocken en het smaakte absoluut naar meer. De complete trailer vind je hieronder, maar het uitgebreidere bericht vind je hier.

Er komt een Forza Motorsport

Een andere belangrijke franchise voor Microsoft is die van de Forza-reeks. Tijdens de Xbox Games Showcase werd duidelijk gemaakt dat de reeks in de vorm van Forza Motorsport terugkeert. Helaas laat de game nog wel even op zich wachten. De game is pas in een vroege ontwikkelingsfase, wat betekent dat je hem waarschijnlijk pas in 2021 hoeft te verwachten.

Fable leeft

En waar is dan een nieuwe Forza Horizon? Nou, die verschijnt voorlopig niet. De ontwikkelaar van die reeks is namelijk gezet op het maken van een nieuwe game in de Fable-reeks. Er is nog niet veel bekend, maar de teaser is wel funny.

State of Decay 3

De State of Decay-reeks is een zeer fijne als je kijkt naar wat er mogelijk is. Het is een game waarbij je een zombie-apocalpyse moet overleven, terwijl je tegelijkertijd ook je eigen basis kunt opbouwen. Het heeft verschillende lagen, maar wordt wel geplaagd door wat technische tekortkomingen. Hopelijk gaat dat bij het derde deel niet gebeuren. Tijdens de Xbox Games Showcase kregen we een cinematische trailer, wat ons het idee geeft dat de game nog wel even van ons verwijderd is.

Rare werkt aan het interessante Everwild

In de tijd van de Super Nintendo en ook nog de Nintendo 64 was Rare één van de belangrijkste ontwikkelaars met games als Donkey Kong Country, Goldeneye, Perfect Dark en Conker. Die hoogtijdagen liggen achter ons, maar ze mogen eindelijk weer werken aan een groot project met het magische Everwild. Als je echt iets anders zoekt, is deze getoond eXbox Games Showcase-game wellicht de moeite waard.

Bedenker van Sonic the Hedgehog komt met nieuwe platformgame

Wanneer je een ietwat oudere gamer bent, dan heb je waarschijnlijk wel de originele Sonic the Hedgehog gespeeld. De Japanner Yuji Naka was verantwoordelijk voor die game. Nadat hij een paar jaar geleden Sega verliet en voor zichzelf begon, heeft hij nu onderdak gevonden bij Square Enix. In het voorprogramma van de Xbox Games Showcase werd daarbij zijn nieuwe project onthuld: Balan Wonderworld.

De games van partners

Er was redelijk wat aandacht voor games die uit de studios van Microsoft zelf kwamen en die je straks exclusief kunt spelen. Maar tegelijkertijd zagen we tijdens de Xbox Games Showcase ook heel wat games van andere ontwikkelaars en uitgevers. Een aantal van die games komen tijdelijk exclusief op de Xbox Series X of kennen bepaalde features. Uit de reeks van trailers vond ik Tetris Effect Connected een zeer interessante, omdat op de PS4 bleek dat de combinatie tussen het puzzelen en muziek fantastisch werkte. Dusk Falls was een andere interessante titel, die een verhaal met een toffe visuele stijl wist te vertellen. En hopelijk gaat een game als S.T.A.L.K.E.R.2 de belofte inlossen die het eerste deel nooit heeft gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De belangrijkste onthullingen van de Xbox Games Showcase
Sluiten