Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 15 feb 2018

De toekomst van cryptocurrency: Arizona staat belasting betalen in bitcoin toe

De Amerikaanse staat Arizona wil het voortaan mogelijk maken om belasting te betalen met cryptocurrency. In het officiële document, de Senaatsbrief 1091, staat dit beschreven. De staat hoopt met dit voorstel in te spelen op de veranderende betalingsmiddelen sinds de komst van crypto’s. 

Belasting betalen in Bitcoin

Het wetsvoorstel is  doorgestuurd naar het huis van afgevaardigden van Arizona. Als zij deze goedkeuren, dan wordt deze staat de eerste in Amerika die belasting betalen op deze manier gaat toestaan. Cryptocurrency is dan een officieel betaalmiddel vanaf 2020. De wet zou het mogelijk maken voor belastingbetalers om alle cryptocurrencies in te kunnen zetten. Dit kan dus bitcoin zijn, maar ook litecoin of een hele lijst andere opties. Dit moet wel volgens een peer-to-peer-systeem gaan. Anders wordt het niet als cryptocurrency erkend.

Bitcoin belasting

De wet schrijft voor dat de belastingdienst van Arizona na ontvangst van de belasting en eventuele rente en boetes zelf verplicht is om de inkomsten binnen 24 uur om te zetten in Amerikaanse dollars. Eén van de voordragers van de wet, de Republikein Jeff Weninger, is verheugd over het aannemen van de wet. Volgens hem is Arizona daardoor een voortrekker op het gebied van blockchain en digitale valutatechnologie.
Dit artikel verscheen eerder op Manners.

Volgens hem zendt het aannemen van deze wet een signaal uit naar de rest van het land. Het is zelfs een signaal naar de rest van de wereld. Wie wil weten hoe er omgegaan moet worden met blockchain en cryptocurrency moet zijn blik op Arizona richten. Arizona heeft overigens niet helemaal de primeur. In september 2017 werd bekend dat de Zwitserse gemeente Chiasso ook de mogelijkheid biedt om belastingen te betalen in Bitcoin. Zij gaven aan het idee van de gemeente Zug te hebben afgekeken. Lees ook het artikel: ‘Het doel voorbij: kan Bitcoin weer een valide betaalmiddel worden?’ 

Reageer op artikel:
De toekomst van cryptocurrency: Arizona staat belasting betalen in bitcoin toe
Sluiten