Beleef de game-klassiekers met de Pitendo NES emulator

Heb jij dagelijks uren achter een Nintendo NES gezeten vroeger? Je zult er vast met een glimlach aan terugdenken zodra je je PlayStation 4 aanzet. Natuurlijk heeft die mooiere games, maar zijn ze ook beter? Als je het aan iemand vraag die is opgegroeid met een PS3 zal het antwoord waarschijnlijk ja zijn. Maar jij kent de game-klassiekers en weet dat een nieuwe game in veel gevallen niet beter is. Daarnaast zijn de meeste games van tegenwoordig afgeleid van bestsellers zoals Super Mario Bros of Zelda. Zou het dus niet vet zijn om af en toe weer eens zo’n game-klassieker te spelen?

 
Natuurlijk kun je dan een Nintendo NES kopen via een website met tweedehands producten, maar dat brengt wel risico met zich mee. Het apparaat is namelijk alweer oud en dat betekent ook vaak dat-ie niet in een beste staat is. Daarnaast moet je maar hopen dat de games nog werken nadat je ze schoon blaast. Als je slim bent combineer je nieuw met oud en koop je de Pitendo. Dit is een NES-emulator met de looks van een Nintendo NES. Hiervoor kun je zelf games downloaden die je vervolgens via een geheugenkaart kunt spelen op de emulator.

 
Gelukkig hoef je niet zelf te gaan klussen met een 3D-printer, draadjes en chips. Je kunt ‘m simpelweg bestellen, maar de Pitendo is wel aan de dure kant. Je moet ‘m ook in twee delen aanschaffen. Voor de mensen die zelf nog een Raspberri Pi computer thuis hebben liggen kun je alleen de case bestellen voor 39,59 euro. Heb je deze niet dan kun je voor 96,16 euro een pakket bestellen met een Raspberry Pi Model B+, een RetroPie SD-kaart van 8 gigabyte, een USB SNES Controller, een AC Adapter en een HDMI-kabel. Voor het totale pakket ben je dus 135,75 euro kwijt. Heb je zin om weer net als van oudsher te gamen, maar dan op een nieuwe console? Bestel de Pitendo dan hier.

Reageer op artikel:
Beleef de game-klassiekers met de Pitendo NES emulator
Sluiten