Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 23 apr 2019

Beleef dit jaar al de Olympische Spelen op je spelcomputer

In 2020 worden de Olympische Spelen gehouden in Tokio, Japan. De stad is momenteel druk bezig om alles voor elkaar te krijgen en het is te hopen dat het in augustus van dat jaar iets minder heet is als normaal, anders wordt het enorm pittig voor de Olympiërs. De zomers aldaar zijn nogal pittig. Om alvast in de stemming te komen, kun je dit jaar alvast de officiële Olympische Spelen-game aan de slag. Van die game hebben we nu de eerste beelden.

De Olympische Spelen-game van Tokyo 2020

Net zoals de laatste verschillende games, wordt ook deze game gemaakt door Sega. Maar waar het de laatste Olympische Spelen vooral Sonic & Mario-games waren die rondom de Spelen werden uitgebracht, krijgen we dit jaar een soort van realistische game. Althans, qua look. Als je kijkt naar de gameplay, dan lijkt het allemaal wat meer arcade-achtig te zijn. In de onderstaande, Japanse, trailer krijg je alvast een idee van wat je te wachten staat.

Er zijn in totaal 15 evenementen waar je aan mee kunt doen. Zo kun je de 100 meter gaan zwemmen en diezelfde afstand gaan hardlopen. Er is de mogelijkheid om de 110 meter horden te doen en te verspringen. Daarnaast is er ook aandacht voor andere sporten, zoals honkbal, voetbal, basketbal, beach volleyball, boksen, BMX, tennis en tafeltennis. Bij die laatste twee sporten kun je zowel in de singles als in de doubles gaan spelen.

Olympische Spelen 2020 game

Verder kun je je eigen personage gaan aanmaken en met hem of haar aan de sporten mee gaan doen. Daarbij lijk je de vrijheid te hebben om in je BMX-outfit mee te doen aan de 100 meter sprint, mocht je daar zin in hebben. Je kunt de game in je eentje spelen, maar ook samen op de bank of online. Daarbij kun je een enkel evenement kiezen, maar ook een reeks van sporten in de Olympische Spelen-modus.

De game komt op 24 juli uit in Japan op de Nintendo Switch en de PlayStation 4. De verwachting is dat hij daarna ook naar het Westen komt. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Beleef dit jaar al de Olympische Spelen op je spelcomputer
Sluiten