Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming gisteren 00:13

Beleef een groots avontuur in Final Fantasy XVI op de PlayStation 5

Tijdens de meest recente PlayStation 5 Showcase kregen we de eerste beelden te zien van Final Fantasy XVI. De game kwam redelijk uit het niets en was een fijn begin van wat de PlayStation Showcase te bieden heeft.

In de trailer zien we verschillende elementen uit Final Fantasy-games voorbij komen. Zo heb je verschillende bekende summons die we in de trailer voorbij hebben zien komen en zien we met Marlboro een bekende vijand uit eerdere delen.

Straks aan de slag met Final Fantasy XVI op de PlayStation 5

Eerlijk gezegd had ik een grote aankondiging zoals Final Fantasy XVI niet verwacht en dus ben ik redelijk van mijn stokje gevallen. De game komt qua consoles exclusief op de PlayStation 5, maar moet daarnaast ook de pc aan doen. De gamers die straks aan de slag willen gaan met de Xbox Series X kunnen de game dus op de buik schrijven. Wil je de trailer van de game zelf bekijken? Dan kan dat uiteraard hieronder.

De stijl van de game lijkt wat meer Westers te zijn dan de voorgaande games, terwijl er tegelijkertijd ook nog genoeg bekende Final Fantasy-elementen zijn. Qua combat systeem lijkt het er op dat Final Fantasy XVI actief gaat zijn. Dat zagen we eigenlijk al bij de meest recente games, dus wat dat betreft is dat niet echt een grote schok. Wel vond ik de game hier en daar op Final Fantasy XIV lijken. Wat dat betreft is het te hopen dat de graphics van de game nog wat verder worden verbeterd.

Binnenkort meer informatie

De kans is groot dat we morgen meer informatie hebben over Final Fantasy XVI. Het ontbreekt ons nu aan harde informatie, maar dat komt omdat het net is aangekondigd. Maar het feit is wel dat er een nieuw deel komt in de bekende serie en dat is een klein feestje op zich. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Beleef een groots avontuur in Final Fantasy XVI op de PlayStation 5
Sluiten