Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 apr 2019

Beleef klassieke games met de Capcom Home Arcade

De laatste jaren hebben we heel wat Mini/Classic consoles voorbij zien komen. De heruitgave van een bepaalde spelcomputer met daarop een aantal titels geïnstalleerd. Het begon met de NES Mini en vervolgens zijn we ook nog losgegaan met de Commodore 64 Mini, de SNES Mini en de PlayStation Classic. Aankomend jaar verschijnt er ook nog een Megadrive Classic-spelcomputer, waarbij uitgever Sega een aantal van zijn klassieke games propt. Uitgever Capcom heeft nooit een spelcomputer uitgebracht, maar willen wel een graantje meepikken van deze trend en hebben zodoende de Capcom Home Arcade aangekondigd.

Beleef klassieke arcadegames op de Capcom Home Arcade

De Capcom Home Arcade is een arcadestick waar 16 games in gestopt zitten. De stick zelf is voorzien van een tweetal Sanwa JLF-TP-8YT sticks en OBSF buttons. Je kunt de games dus ook samen beleven. Het enige probleem daarbij lijkt dat je een tafel moet hebben om de stick op te zetten. Je kunt hem waarschijnlijk niet uit elkaar halen en zo allebei een deel van de console op je schoot nemen. De onderstaande trailer laat je alvast zien welke games je kunt beleven.

Net als bij de andere Mini-varianten is het een plug-and-play console. Dat betekent dat je hem met een Micro-USB-kabel voorziet van stroom en hem vervolgens via HDMI op je televisie aansluit. De Capcom Home Arcade maakt gebruik van Wifi, waarmee je jouw prestaties kunt delen op de online leaderboards.

Capcom Home Arcade

Voor het gemak zetten we nog even de games die er op beschikbaar zijn op een rijtje:

1944: The Loop Master
Alien™ vs Predator™
Armored Warriors™
Capcom Sports Club™
Captain Commando™
Cyberbots™: Fullmetal Madness
Darkstalkers™: The Night Warriors
Eco Fighters™
Final Fight™
Ghouls ‘n Ghosts™
Giga Wing™
Street Fighter™ II: Hyper Fighting
Mega Man: The Power Battle™
Progear™
Strider™
Super Puzzle Fighter II Turbo™

Capcom Home Arcade

De Capcom Home Arcade moet op 25 oktober en beschikbaar zijn in grote winkels. Je kunt hem echter ook alvast op de online winkel van Capcom bestellen. Hij is niet goedkoop met een prijs van 229,99 euro. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Beleef klassieke games met de Capcom Home Arcade
Sluiten