Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 sep 2018

Beleef spannende avonturen in Luigi’s Mansion 3

Eén van de launchgames van de Nintendo GameCube, een flink aantal jaar geleden, was Luigi’s Mansion. Naast een raar uitstapje op de CDI was dit de tweede keer dat in een Mario-game de hoofdrol was weggelegd voor Luigi. Het was een game waarbij je in een soort spookhuis moest zien te overleven en spoken moest opzuigen. Een paar jaar geleden kreeg die game een zeer aardig vervolg op de Nintendo 3DS. En volgend jaar kunnen we aan de slag met Luigi’s Mansion 3.

Luigi’s Mansion 3 naar de Nintendo Switch

Luigi’s Mansion 3 werd tijdens de meest recente Nintendo Direct, die vannacht live werd uitgezonden, aangekondigd. Zoals wel vaker bij games die via die manier worden onthuld, weten we eigenlijk heel erg weinig van de nieuwe titel. We hebben voornamelijk een video, die als teaser is uitgebracht en hieronder is te bekijken.

Het enige dat we op dit moment weten is dat de game in 2019 voor de Nintendo Switch moet verschijnen. Buiten dat kunnen we de logische opmerking maken dat Luigi andermaal de hoofdrol speelt en dat hij andermaal te maken krijgt met een berg aan spoken. Gelukkig beschikt hij over een zaklamp om alles in het donker nog enigszins te zien. Ook is hij nog altijd in het bezit van zijn stofzuiger om daar spoken mee op te zuigen.

Luigi’s Mansion 3

Verder zien we verschillende puzzelelementen in de trailer terugkomen en is Luigi nog altijd iemand die zich liever niet bevindt in een verlaten huis dat vol zit met geesten en spoken.

Kun je niet wachten om een nieuw Luigi’s Mansion-avontuur te beleven? Mocht je het eerste deel destijds hebben gemist en ben je in het bezit van een Nintendo 3DS? Dan kun je daar volgende maand de remaster op scoren. Wil je meer weten over wat er uitkomt op de Nintendo Switch? Kijk dan hier voor ons overzicht.

Reageer op artikel:
Beleef spannende avonturen in Luigi’s Mansion 3
Sluiten