Daniel Koster
Daniel Koster 7 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Belgen dom? Onze briljante zuiderburen komen met 60 bieremojis

Een biertje op zijn tijd is heerlijk en kan zeker geen kwijt. Heck, er zijn zelfs positieve effecten van het drinken van bier op je lichaam. Nu durven we ook met zekerheid te stellen dat wij niet de enige boeven zijn die het gele goud regelmatig naar binnen werken. We lusten er allemaal wel pap van. Dat komt alleen niet tot uiting in het emoji aanbod. Vandaar dat onze zuidelijke collega’s daar verandering in aanbrengen. Zij komen met zestig bieremojis. Helden!

Een hele rits aan bieremojis

Kijk, hier hebben we wat aan. De federatie Belgische Brouwers en VLAM hebben de handen ineengeslagen. Zij merkten bijvoorbeeld op dat er elf emojis zijn die met katten hebben te maken. Op zich is dat prima, wij vinden katten namelijk awesome. Echter is het dan wel raar dan er slechts één bieremoji is. Nu kun je daarover gaan zeuren of bij de pakken neer gaan zitten. Dat is echter niet wat onze zuiderburen deden. Een apart toetsenbord met zestig verschillende bieremojis is een feit. Nu kun je eindelijk duidelijk én op de correcte manier communiceren wat voor bier je aan het drinken bent. Elk bier is namelijk in het correcte, bijbehorende glas afgebeeld zodat je geen woorden meer hoeft te gebruiken om uit te leggen wat je aan het doen bent. Wij vinden dit baas!

Top idee, mindere uitvoering

Je kunt de app nu downloaden voor iOS en Android. We moeten alleen wel een kritische noot toevoegen. Die Belgen zijn toch zo slim niet. Het idee is namelijk tof en je merkt aan ons enthousiasme dat we hier al een tijdje op zitten te wachten. De uitvoering is alleen wat minder. Want waar de ontwikkelaars de app zelf een emoji toetsenbord noemen, werkt-ie anders. Je verstuurt namelijk een kleine afbeelding van het biertje dat je aan het drinken bent. Dat is op zich ook prima, want je kunt je zo alsnog prima verstaanbaar maken. Echter kan dit ook door simpelweg zelf een foto van dat biertje te maken en is dit duidelijk niet een emoji toetsenbord, maar een soort van foto toetsenbord. Het is in ieder geval wel nice om op die manier aan iemand duidelijk te maken wat je aan het doen bent en ‘m te laten gissen naar welk bier je aan het nuttigen bent. Laten we hopen dat onze feedback door de ontwikkelaars wordt gehoord en de volgende update een écht emoji toetsenbord met zich meebrengt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Belgen dom? Onze briljante zuiderburen komen met 60 bieremojis
Sluiten