Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 3 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Elektrische fiets: Bella Citta omarmt stijlvol retro-design

De elektrische fiets is meer dan een degelijk vervoersmiddel. De afgelopen jaren zagen we innovatieve productcategorie ook steeds meer impact maken als stijlobject. Met als uitschieter? De Bella Citta.

Bella Citta: stijlvolle elektrische fiets

Wij zijn helemaal fan van dit model. Wanneer je de Bella Citta bekijkt, moet je waarschijnlijk meteen aan Italië denken.

Toch is deze bolide van Zwitserse makelij, ondanks de Italiaans ogende vormgeving. De Citta wordt gemaakt in St. Gallen, een kleine 200 kilometer onder Stuttgart. Daar timmeren ze al enkele jaren hard aan de weg met de Velocipede-Fogliaverde serie.

Bella Citta elektrische fiets

De Bella is de vierde knaller in die serie. Rijcomfort en een sportieve, strakke uitstraling kunnen prima samen gaan, zo bewijzen deze kundige ontwerpers. De retrostijl is in elk detail doorgevoerd, van het zadel tot de trappers.

Bella Citta elektrische fiets

Daarover gesproken: check het stijlvolle hout dat voor de trappers is gebruikt. De ketting is goudkleurig, de remgrepen zijn omgekeerd en het lederen zadel maakt het plaatje af. Oh ja, en vergeet het lederen tasje onder het zadel niet. Prachtig toch?

Innovatieve motor

De achternaaf valt ook meteen op, door zijn forse formaat. Het gaat om een E-smart exemplaar van Zehus. Oftewel, daarin huizen zowel de accu als de motor. Je bedient het geheel via een app op je smartphone. Zie je wel, moderniteit en retro gaan prima samen.

Bella Citta elektrische fiets

Het slimme systeem van Zehus geeft weer energie terug aan je motor als je bijvoorbeeld heuvelafwaarts gaat, of wanneer je terugtrapt. Sterker nog, in theorie hoef je de Citta Bella nooit op te laden. Daarmee is deze elektrische fiets ook meteen een ecologische topper.

Het bereik van de batterij ligt tussen de 35 kilometer als je continu de turbo aanhoudt, tot wel 90 kilometer met de minste ondersteuning.

Fors prijskaartje

Voeg daar een slothouder met opvouwbaar slot, een digitaal slot en een gewicht van slechtst 18.7 kilo (!) aan toe en je hebt een aantrekkelijk totaalpakketje. Helaas hoort daar ook een prijskaartje bij waar je U tegen zegt: 4.575 euro.

Ga je toch liever voor een betaalbare elektrische fiets? Check hier ons overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: Bella Citta omarmt stijlvol retro-design
Sluiten