Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 03/08/2018

Zo zorg je voor een sterker mobiel signaal in huis

Hoewel je met je smartphone van alles kunt doen, van spelletjes spelen tot video’s maken en mailen, is hij natuurlijk oorspronkelijk bedoeld om mee te bellen. Dat bellen kan tegenwoordig gewoon via apps zoals WhatsApp of Facetime, maar soms is het toch nodig dat je een “normaal” telefoontje pleegt en daarvoor heb je een verbinding nodig met een telefoonmast. Niet altijd is deze verbinding even goed, maar gelukkig kun je verschillende dingen doen om het signaal een boost te geven.

Tegenwerkende factoren

Verschillenden dingen kunnen tegenwerken en ervoor zorgen dat je een zwak signaal hebt. Hoewel het iets van vroeger lijkt, zijn er nog steeds plaatsen in de middle-of-nowhere, waar er maar weinig telefoonmasten zijn en het signaal dan ook standaard zwak is. Maar zelfs als je bij een telefoonmast in de buurt woont, kan het signaal verstoord worden door bijvoorbeeld wolkenkrabbers, dikke muren en bepaalde soort isolatie methoden. Ook andere elektronische apparaten kunnen voor verstoring zorgen. Aan sommige obstakels kun je wat minder doen, zoals een dikke muur of die wolkenkrabber, maar je kunt er bijvoorbeeld wel al voor zorgen dat je niet in een kamer gaat bellen die vol staat met allerlei apparaten.

man bellen smartphone

Mobiel signaal boosten.

Als je hele huis is volgestouwd met apparaten, kun je ook proberen het signaal te boosten met een mobiele signaalversterker. Deze ontvangt doorgaans het mobiele signaal via een kleine antenne die buiten staat en stuurt deze door naar een bepaalde ruimte in je huis, waar je ook een antenne hebt staat. Op de site van gsm-repeater-shop, kun je bijvoorbeeld zien welke repeater je zou kunnen kopen afhankelijk van je provider en de oppervlakte waar het signaal versterkt moet worden.

Bellen  met wifi

Een andere optie is bellen via wifi. Je moet dan natuurlijk wel een redelijke wifi-verbinding hebben, die niet constant wegvalt. Het idee is dat je telefoon er automatisch voor kiest om via wifi te bellen, wanneer je mobiele netwerk zak is of wanneer er zelfs helemaal geen signaal is. Ook tijdens het bellen zou je smartphone automatisch kunnen overschakelen naar wifi, wanneer dat nodig is. In dit artikel leggen we meer uit over wat bellen via wifi precies is en waar je op moet letten.

Maar ook met wifi kun je soms problemen krijgen en te maken hebben met een slechte verbinding. Dit is hoe je dat op vakantie in ieder hotel kunt oplossen.

Gizmodo

Reageer op artikel:
Zo zorg je voor een sterker mobiel signaal in huis
Sluiten