Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 27 mei 2019

Bellen via wi-fi en 4G nu mogelijk op je smartphone met T-Mobile

T-Mobile heeft zojuist aangekondigd dat alle klanten met een GO-abonnement vanaf nu middels 4G en Wi-Fi kunnen bellen. Oudere abonnementen volgen later. Daarmee is T-Mobile een van de laatste grote providers die in Nederland de functionaliteit introduceert.

Bellen via 4G en Wi-Fi met T-mobile

De provider deed al langer tests met de twee technologieën. Elke iPhone die sinds de iPhone 5s uit is gekomen, ondersteunt het bellen via Wi-Fi en 4G. Ook de meeste recente Android smartphones ondersteunen de functionaliteit, waaronder de vlaggenschepen van Samsung.

De functionaliteit wordt gefaseerd uitgerold in de loop van de komende dagen. In de komende weken volgen ook andere abonnees van T-Mobile, die dus geen GO-abonnement hebben. Denk aan een ouder Flex-abonnement, of Stel Samen. Het gefaseerd uitrollen gaat nog wel even duren, gezien T-Mobile aangeeft dat de uitrol pas in de herfst voltooid zal zijn.

Voordelen

Het voordeel van bellen via 4G is dat je tegelijkertijd kunt bellen en data gebruiken. Zonder die functionaliteit moet je dataverbinding tijdens het bellen teruggeschakeld worden naar 3G of 2G. Daardoor stokt je persoonlijke hotspot of je download. Bovendien komen gesprekken via 4G ook sneller tot stand. Bellen met Wi-Fi is vooral ideaal als je bijvoorbeeld in een groot kantoor werkt waar het bereik slecht is. Vooral in moderne gebouwen vol glas is het een uitkomst.

Op deze pagina legt T-Mobile je uit hoe je bellen via 4G of Wi-Fi in kunt schakelen op je iPhone of Android smartphone.

⚠️Lees dit ook: Toch geen privacy? ‘Apple verkoopt ongevraagd gegevens van gebruikers’

Reageer op artikel:
Bellen via wi-fi en 4G nu mogelijk op je smartphone met T-Mobile
Sluiten