Batman: waarom Ben Affleck zijn cape in de wilgen hing

Er was vorig jaar veel gedoe rondom Batman. Dit omdat er wéér een nieuwe acteur in de huid van de gemaskerde misdaadbestrijder zou kruipen. Het ging hier om Robert Pattinson, die over een tijdje het stokje van Ben Affleck overneemt. Deze laatste heeft onlangs duidelijk gemaakt waarom hij ermee gaat stoppen.

In een recent interview geeft de acteur aan dat zijn drankproblemen hebben bijdragen aan het besluit om voorlopig niet meer in de rol van Batman te kruipen.

Acteren bezorgde Ben Affleck veel stress

Voordat er gezocht werd naar een nieuwe Batman (wat uiteindelijk voor de casting van Robert Pattinson zorgde), waren er plannen om een solofilm met Ben Affleck te maken. Dit ging echter niet door. In het eerdergenoemde interview blijkt dat stress en de daaruit vloeiende drankproblemen hiervan de oorzaak waren.

Zo was er de in 2013 verschenen film Batman v Superman: Dawn of Justice, dat Affleck veel stress opleverde. Het feit dat zijn huwelijk met Jennifer Garner rond diezelfde periode stuk liep hield ook niet mee. Vervolgens was er nog het gedoe rond Justice League. Regisseur Zack Snyder had destijds een goede visie voor de film, maar moest het project vanwege omstandigheden vroegtijdig verlaten. Hierdoor nam Joss Whedon het over, met de nodige reshoots vandien. Ook dit bezorgde Affleck een hoop extra stress. Dit alles bij elkaar zorgde er uiteindelijk voor dat hij afstand nam van het personage.

Er waren nog maar weinig details over de Batman-film met Ben Affleck vrijgegeven, al was al wel duidelijk wie de slechterik zou worden. Dit omdat er destijds wat testbeelden verschenen met Joe Manganiello als Deathstroke.

The Batman

Ook over de aankomende nieuwe versie van The Batman is inhoudelijk nog weinig bekend. Wel kregen we onlangs een eerste indruk van het pak dat Pattinson gaat dragen. De cast heeft verder rollen voor Zoë Kravitz (Catwoman), Colin Farrell (Penguin), Paul Dano (The Riddler) en Jeffrey Wright (James Gordon).

Reageer op artikel:
Batman: waarom Ben Affleck zijn cape in de wilgen hing
Sluiten