Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Rides 18 sep 2020

Ben je vliegtuiggek? Je kunt met 130 anderen 7 uur naar nergens vliegen!

Vliegen is natuurlijk een mooie ervaring, zolang het niet te lang duurt. Toch zijn er mensen die dat maar al te graag willen.

Als je wel eens een lange vlucht in een vliegtuig hebt gemaakt, weet je hoe verschrikkelijk kan zijn. Vooral als je niet in de businessclass zit. Je hebt niet al te veel beenruimte, je slaapt niet lekker en met een beetje pech heb je een enorm stinkende passagier naast je die ook nog eens in zijn slaap tegen jou aan gaat liggen. Je hoopt dan ook dat je snel op bestemming bent en door een geweldige vakantie neem je dat allemaal voor lief.

Vliegen naar nergens

Toch zijn er ook genoeg mensen die vliegen leuk vinden vanwege de ervaring. Voor hen is er nu een ideale kans. Zij kunnen een vlucht maken van zeven en een half uur die helemaal nergens naartoe gaat, meldt Mashable. Deze wordt aangeboden door Australische luchtvaartmaatschappij Qantas.

De vlucht is namelijk een grote cirkel. Je komt wel tijdens die zeven uur langs mooie plaatsen. Zo passeer je het Great Barrier Reef, Uluru en Bondi Beach. Je moet dan dus wel geluk hebben dat je bij het raam zit, anders krijg je er vrij weinig van mee.

Voor Australiërs zit reizen er niet echt in. Het land zit in een lockdown vanwege de coranacrisis en buitenlanders zijn er dan ook niet welkom. Om mensen toch een beetje het vakantiegevoel te geven komt de luchtvaartmaatschappij toch met een unieke ervaring.

Niet heel goedkoop

Goedkoop is het echter niet want, de zeven uur durende vlucht kost 800 Australische dollars, dat is omgerekend zo’n 493 euro. Voor die prijs kun je ook makkelijk een retourtje boeken naar de Verenigde Staten wanneer het mogelijk is. Ook was het mogelijk om businessclass te boeken. Die tickets kostten 3.787 Australische dollars.

De vlucht was zo populair dat het binnen de 10 minuten was uitverkocht. Er waren echter wat dubbele boekingen waardoor er nieuwe tickets zijn vrijgekomen. Die zijn echter wel maar op een hand te tellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ben je vliegtuiggek? Je kunt met 130 anderen 7 uur naar nergens vliegen!
Sluiten