Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 24 november 2017

BenQ komt met verrassend goedkope 4K HDR beamer

Hoewel 4k televisies nu enigszins betaalbaar zijn geworden, moet je voor een 4K HDR projector nog steeds een behoorlijk bedrag neertellen. Het bedrijf BenQ komt binnenkort met een relatief goedkope 4K beamer, maar goedkoop is hier ook echt een relatieve term. Vergeleken met andere projectoren op de markt valt de prijs mee, maar 1775 euro is nog steeds best veel om uit te geven voor het kijken van je favoriete series.

Compact, licht en makkelijk te installeren

Het apparaat gaat onder de naam BenQ HT2550 ziet eruit als een standaard beamer, maar lijkt door kleine details toch eleganter te zijn. Het is een compacte beamer die ook nog redelijk licht is, zodat je hem makkelijk overal kunt installeren. Om je thuisbioscoop snel gereed te hebben is de projector uitgerust met een auto keystone correction feature en 1.2X zoom, zodat je geen problemen hebt om het beeld goed te krijgen.

BenQ HT2550 4k HDR projector

4K HDR projector met veel features voor perfect beeld

BenQ laat weten dat de beamer elk detail levensecht op het scherm tovert voor een adembenemend realistische bioscoopervaring. Dit zou te danken zijn aan de ondersteuning voor HDR 10 en de auto image optimization feature, welke zorgt voor een groter contrast en helderdere beelden. Om je scherpe randen voor te schotelen komt de Pixel Enhancer technologie in actie, welke de verschillen in kleur tussen objecten en de achtergrond detecteert. De Flesh Tone feature zorgt er weer voor dat mensen er natuurlijk en sprankelend uitzien zonder een verkleurde huid.

BenQ HT2550 4k HDR beamer

Slimme beamer met Google Chromecast

Ook aan het geluid is gedacht, zodat je cinema avond helemaal compleet is. Er zijn verschillende audio modussen om voor elke situatie het juiste geluid te produceren, zoals Cinema Mode, Game Mode en Music Mode. Om je films en series naar de beamer te streamen kun je hem onder andere omtoveren tot een slimme beamer met een HDMI dongel, zoals Google Chromecast of Roku. Begin januari zou het zover moeten zijn en zal de BenQ HT2550 beschikbaar moeten zijn.

BenQ HT2550 4k HDR projector

Als je toevallig een Nintendo Switch hebt gekocht en hier met een beamer mee wilt spelen, is er een speciale dock voor de gameconsole. Deze dock is behalve een beamer voor je Switch meteen ook een powerbank, zodat je ook buiten verder kunt spelen.

BenQ

Reageer op artikel:
BenQ komt met verrassend goedkope 4K HDR beamer
Sluiten