Kiara Angelino
Kiara Angelino Elektrische auto's 25 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

Bentley EXP 12 Speed 6e: de eerste elektrische auto van Bentley

Bentley bestaat al bijna honderd jaar en het heeft voor de eerste keer een elektrische auto gemaakt. Ja, Bentley gaat ook mee met de elektrische trend. Dit is de Bentley EXP 12 Speed 6, een volledig elektrische cabriolet. Van concept naar realiteit zoals wel vaker gebeurt.

Bentley maakt tot op heden voornamelijk benzineslurpende auto’s. Toch wil het bedrijf meewerken aan een groenere toekomst. Met de nieuwe auto levert het niet alleen zijn eerste elektrische auto af, de wagen ziet er ook nog eens ‘Bentley luxueus’ uit. Vol high tech-functies en is de auto van hoogstaande kwaliteit, zoals wij van Bentley zijn gewend.

Glanzend design

De buitenkant van de auto heeft ronde, maar strakke vormen. De Bentley beschikt over een glanzend spierwitte buitenkant en de binnenkant is van bordeauxrood leer gemaakt. De auto heeft een sportieve look en laten wij het verlichte ‘6e’-logo aan de voorkant niet vergeten. Het logo verlicht wanneer de auto in beweging komt.

elektrische auto Bentley

Vol met high tech snufjes

De Bentley bevat allerlei innovaties. De buitenspiegels zijn vervangen door camera’s. Aan boord van de auto is er een gebogen Super Amoled-display met een touchscreen. Elke passagier heeft een eigen display tot zijn of haar beschikking waarop je films kunt checken. Of je social media bekijken. Met het display van de bestuurder kun je ook nog eens navigeren en de warmte regelen. De software in de auto kan met stembediening worden bestuurd.

Bentley

Lange afstanden zonder op te laden

Bentley wil er in ieder geval voor zorgen dat met de Bentley EXP 12 Speed 6e over een ruime actieradius beschikt. Met de elektrische Bentley kun je van Londen naar Parijs zonder ‘m onderweg op te laden. Als ‘ie in Londen vol is natuurlijk.

Verkocht? Snappen we. Het duurt echter nog even voordat de volledig elektrische Bentley op de markt komt. We moeten eerst wachten op de plug-in hybride van Bentley. Die wordt in 2018 verwacht. Ben je benieuwd naar nog meer auto’s van Bentley? Check dan deze EXP 10 Speed 6 die er adembenemend uitziet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bentley EXP 12 Speed 6e: de eerste elektrische auto van Bentley
Sluiten