Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 4 mei 2017

BeoPlay P2: Bang & Olufsen geluid voor een betaalbare prijs

Over alles valt altijd wel te twisten, maar de meeste mensen zullen het ermee eens zijn dat de speakers van Bang & Olufsen een uitzonderlijke kwaliteit geluid leveren. Naast de kwaliteit van het geluid laat ook het uiterlijk van de boxen niks te wensen over.

Het is duidelijk dat B&O kosten nog moeite spaart om een premium ervaring te leveren. Helaas moet voor deze ervaring vaak een behoorlijk bedrag neergeteld worden. Of niet? Het bedrijf heeft onlangs de BeoPlay P2 uitgebracht. Deze portable Bluetooth speaker combineert de premium B&O ervaring met een heel schappelijk prijskaartje.

Ovale elegantie in drie kleuren

De ovale speaker is elegant en compact genoeg om met één hand vast te houden. Hierdoor kan hij bijvoorbeeld makkelijk meegenomen naar het park voor een sfeervolle picknick. En om te kunnen variëren is de BeoPlay P2 beschikbaar in de kleuren zwart, blauw en wit.

BeoPlay P2

Klein maar krachtig

Ondanks het kleine formaat heeft de BeoPlay P2 behoorlijk wat in zijn mars met de twee 15W klasse D woofers. In weer en wind levert het apparaatje een goed afgerond geluid, dankzij de spat en stofvrije drivers en de aluminium/polymeer behuizing. De batterij kan opgeladen worden via USB-C en is goed voor 10 uur non stop luisterplezier.

BeoPlay P2 besturing via tappen en schudden

De BeoPlay P2 heeft maar één knop aan de onderkant en deze is om het apparaat aan en uit te schakelen. De verdere interactie met de speaker gebeurt door middel van tappen en schudden. Door snel te schudden of twee keer te tappen op de speaker, worden de smart features geactiveerd. Deze kunnen aangepast worden via de speciale BeoPlay app.

BeoPlay P2

BeoPlay app

Via de app kan je ook Siri en Google Assistant oproepen om de speaker te besturen. En de app maakt je zelfs ‘s ochtends wakker met je favoriete muziek in Bang & Olufsen stijl.

En de prijs?

De BeoPlay P2 is te koop via de Amerikaanse Amazon site voor omgerekend 155 euro. Omdat het uit Amerika komt zijn de verzendkosten wel 42 euro. Het kan verstandiger zijn op de BeoPlay P2 via de Franse Amazon site te bestellen voor 169 euro, maar met lagere verzendkosten. Op de Franse site is het apparaat wel nog niet op voorraad, maar kan het vooruit besteld worden.

Ook voor binnenshuis heeft Bang & Olufsen onlangs een nieuwe aanwinst voor Beo liefhebbers. Met het BeoSound Shape geluidssysteem heb je een waar kunstwerk aan de muur hangen.

Reageer op artikel:
BeoPlay P2: Bang & Olufsen geluid voor een betaalbare prijs
Sluiten