Noah Korevaar
Noah Korevaar Home 30 aug 2017

BeoVision Eclipse: LG en Bang & Olufsen maken indruk met televisie

LG en Bang & Olufsen hebben de BeoVision Eclipse onthuld, een bijzondere televisie die ook op het gebied van audio uitblinkt. Het is het eerste resultaat van de vorig jaar aangekondige samenwerking tussen de twee merken.

BeoVision Eclipse: eerste resultaat samenwerking LG en Bang & Olufsen

Vorig jaar kondigden LG en Bang & Olufsen aan dat ze samen gingen werken. Het eerste resultaat is zojuist aangekondigd tijdens IFA 2017, de grootste Europese techbeurs. Daar onthulden beide merken hun nieuwe OLED televisie, de BeoVision Eclipse.

Het gaat om een 4K TV en een 450 watt muzieksysteem met een 3-kanaals soundbar met geïntegreerde internatradio en streamingdiensten. Ook hier pronkt LG met zijn gewaardeerde OLED-panelen. De fabrikant belooft “absoluut zwart en een oneindig contrast ratio.” Ook HDR is natuurlijk van de partij.

BeoVision Eclipse

Ook een hoogtepuntje: de gemotoriseerde poot. De BeoVision Eclipse kan geluidsloos ronddraaien. Daarvoor hoef je enkel op een knopje te drukken. Ideaal als je vaak op andere plekken zit. De Eclipse kan ook gewoon aan je muur bevestigd worden.

Het geheel ziet er zeer goed uit, maar hoe zit het met de content? Tegenwoordig consumeert elke consument zijn content op een andere manier. Youtube, Netflix of toch gewoon NPO: we halen onze favoriete programma’s, films en series van allerlei plekken.

Content is key

Gelukkig hebben LG en Bang & Olufsen dat ook drommels goed door. De Eclipse draait op LG’s webOS 3.5. Het flexibele besturingssysteem ondersteunt onder andere Netflix, Youtube en Deezer. Verder kun je content via je smartphone streamen met Spotify Connect, Chromecast, AirPlay en natuurlijk Bluetooth.

Ook vet: je kunt de speaker zelf geheel customizen. Je hebt als consument een ruime keuze uit allerlei materialen, van aluminium tot felgekleurde stof. Verder is het natuurlijk mogelijk om de set-up uit te breiden met andere speakers van Bang & Olufsen.

BeoVision Eclipse

Je was er waarschijnlijk al bang voor, maar er hangt een flink prijskaartje aan de BeoVision Eclipse. Je kunt kiezen tussen een 55-inch en een 65-inch tv. De modellen kosten respectievelijk 10,990 dollar en 15,990 dollar. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend hoeveel de televisies in Nederland gaan kosten. De BeoVision Eclipse is vanaf september te koop. Check hier al het overige IFA 2017 nieuws!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
BeoVision Eclipse: LG en Bang & Olufsen maken indruk met televisie
Sluiten