Mark Hofman
Mark Hofman Apps 2 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Berichten sturen via Siri: binnenkort niet meer standaard via iMessage

Apple brengt later dit jaar een update uit, waardoor Siri de mogelijkheid krijgt om berichten standaard via apps van derde partijen te versturen. Dat is het bericht dat Bloomberg vandaag naar buiten brengt. Volgens het verslag zal deze wijziging zich later ook uitbreiden telefoon-apps waarmee je kan bellen (FaceTime of WhatsApp).

Op dit moment is het versturen van berichten, naar bijvoorbeeld WhatsApp, al mogelijk met Siri. De verandering zit ’em in het feit dat de slimme assistent dit binnenkort dus ook standaard kan doen. In de huidige situatie verstuurt Siri de berichten standaar via iMessage en moet je de naam van een alternatieve dienst specifiek benoemen.

Siri leert van jouw telefoongebruik

Wanneer de update doorgevoerd wordt heeft Siri de mogelijkheid om te leren van je telefoongebruik. Wie met zijn vingers van iMessage afblijft en al zijn gesprekken in Whatsapp voert, zal dus standaard WhatsApp als optie krijgen. Maar daar blijft het niet bij. De slimme assistent van Apple kijkt verder dan dat en zal ook per contact beslissen welke dienst er geopend moet worden. Praat jij met je collega’s dus altijd op iMessage, dan zal Siri een opdracht voor deze personen direct met de app koppelen. Praat jij met je vrienden in Telegram, dan zal de slimme assistent het bericht standaard naar die applicatie sturen.

Bloomberg meldt in het verslag dat deze mogelijkheid niet alleen mogelijk gemaakt kan worden door Apple. Individuele app-ontwikkelaars zouden zelf hun applicaties moeten update om volledig gebruik te kunnen maken van deze nieuwe feature.

Whatsapp chatberichten misinformatie

De eerste stapjes worden gezet

Siri koppelt opdrachten op dit moment zoveel mogelijk met applicaties van Apple zelf, maar dat lijkt stukje bij beetje te veranderen. Zo komt de meest recente betaversie van Spotify met de optie om liedjes, albums en afspeellijsten in te laten starten door Siri. Dit werkt overigens net zoals dat bij WhatsApp werkt op dit moment: je moet wel specifiek de opdracht geven om deze muziek via Spotify af te spelen. Doe je dat niet, dan wordt de opdracht direct doorgevoerd naar Apple Music.

Tegenover Bloomberg meldde een woordvoerder van Apple dat het bedrijf direct naar eigen apps verwijst, om de gebruiker “direct uit de doos een geweldige ervaring te bieden”. Mocht de update daadwerkelijk doorgevoerd worden, zou dat een mooie eerste stap zijn. Zeker als het uiteindelijk uitgebreid kan worden naar apps om te bellen, muziek af te spelen of series te kijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Berichten sturen via Siri: binnenkort niet meer standaard via iMessage
Sluiten