Daniel Koster
Daniel Koster Digital 8 apr 2016

Berichtverzoeken: Facebook kent geheime inbox die vol (belangrijke) berichten zit

Je kunt ervoor zorgen dat je onzichtbaar bent voor andere mensen op Facebook die niet je vriend zijn. Echter kan het je ook ten goede komen dat je via Facebook wordt gevonden. Zo kunnen mensen die je niet kent je bijvoorbeeld een bericht sturen als ze je portemonnee hebben gevonden. Of kan verre familie je contacteren als ze je een keer willen ontmoeten. Dan moet je dat bericht echter wel lezen. Facebook kent namelijk (wederom) een verborgen inbox die vol kan staan met allerlei (belangrijke) berichten. Deze inbox heet ‘berichtverzoeken’. Wij leggen je uit hoe je ‘m vindt!

Berichtverzoeken op Facebook

Berichtverzoeken, dat is de inbox waar wij het over hebben. Het idee is hierbij dat deze inbox vol staat met spam en berichten van mensen die je niet kent. Het probleem is alleen dat velen niet weten dat deze inbox bestaat. Op deze manier wordt-ie niet gecheckt en kun jij belangrijke berichten mislopen. Toen redacteur Daniël bijvoorbeeld deze inbox bekeek zag ‘ie dat hij een bericht had ontvangen van een dame. Zij vertelde hem dat zijn portemonnee is gevonden. Dat was in september 2015. Had ‘ie dat toen gelezen, dan was hij niet door het tijdrovende proces van het aanvragen van nieuwe pasjes gegaan! Ook zijn er verhalen van mensen die daar na overlijden van een ver familielid een bericht zagen of ze het leuk zouden vinden om een keer af te spreken. Dan baal je natuurlijk flink. Maar hoe vind jij deze inbox?

Hoe jij je berichtverzoeken vindt

Volg de onderstaande drie stappen om je verborgen berichtverzoeken te vinden!

1. Open je inbox en ga naar ‘Berichtverzoeken’

2. Klik op ‘Gefilterde verzoeken weergeven’

3. Je bent er! Check nu welke berichten zijn gefilterd en of daar belangrijke berichten tussenstaan

Niet alle berichten even belangrijk

Niet alle berichten zijn even belangrijk. We vonden vooral spam tussen de berichten. Maar zoals gezegd troffen we ook een bericht over de verloren portemonnee. Ook troffen we een bericht over positieve feedback over een artikel van ons en een eventuele samenwerking aan. Dat zijn toch berichten die je niet wilt missen. Check dus of jij niks belangrijks hebt gemist voordat het te laat is!

Reageer op artikel:
Berichtverzoeken: Facebook kent geheime inbox die vol (belangrijke) berichten zit
Sluiten