Sam Dille
Sam Dille Digital 26 dec 2020

Dit zijn de 10 best betaalde YouTubers van 2020: met een 9-jarige op één

Dat populaire YouTubers miljoenen verdienen, zul je ongetwijfeld al weten. Toch is de best betaalde YouTuber ter wereld eentje die je niet zou verwachten.

Een negenjarig jongetje is voor het derde jaar op rij de best betaalde YouTuber ter wereld. Voor het unboxen en reviewen van speelgoed en games krijgt hij jaarlijks ruim 24 miljoen euro.

Negenjarig jongetje is de best betaalde YouTuber

De uit Texas afkomstige Ryan Kaji verdient naast zijn werk op YouTubekanaal Ryan’s World ook nog eens 163 miljoen euro aan zijn gelijknamige kleding en speelgoedlijn. Alsof dat allemaal al niet genoeg is, tekende Kaji waarschijnlijk in het geheim ook nog eens een deal voor zijn eigen televisie serie op Nickelodeon.

De familie van de best betaalde YouTuber beheert nu negen YouTube-kanalen. Ryan’s World is veruit het populairst met 41,7 miljoen abonnees en 12,2 miljard weergaven. De populairste video van Kaji is meer dan twee miljard keer bekeken. Deze video verdient hierdoor een plek in de top zestig van meest bekeken YouTube video’s ooit.

De keerzijde van het succes

Hoewel de carrière van de best betaalde YouTuber voor de wind gaat, wordt zijn familie nu beschuldigd van het verzwijgen van sponsors in video’s. Bijna negen procent van Kaji’s video’s heeft ten minste één sponsor. Kleuters, die deze video’s vooral kijken, kunnen nog moeilijk een onderscheid maken tussen een sponsoring en een echte review. Dit is wat klagende ouders veel zorgen baart. Daarnaast zou Ryan’s World te veel ongezond eten promoten.

Benjamin Burroughs, assistent-professor journalistiek aan de Universiteit van Nevada maakt zich zorgen over de best betaalde YouTuber. Hij waarschuwt dat kind-influencers een gevaarlijke target kunnen zijn voor andere kinderen. “Als kind-influencer krijgt Ryan het allernieuwste speelgoed toegestuurd, zodat andere kinderen het in video’s kunnen zien. Het succes is echter zo groot geworden dat Kaji nu zelf als merk gebruikt wordt. Dit is een behoorlijk schokkende ontwikkeling”, aldus Burroughs.

Top 10 best betaalde YouTubers

Hieronder kun je de rest van de lijst checken:

1. Ryan Kaji: $ 29,5 miljoen

2. Mr Beast: $ 24 miljoen

3. Dude Perfect: $ 23 miljoen

4. Rhett en Link: $ 20 miljoen

5. Markiplier: $ 19,5 miljoen

6. Preston Arsement: $ 19 miljoen

7. Nastya: $ 18,5 miljoen:

8. Blippi: $ 17 miljoen

9. David Dobrik: $ 16 miljoen

10. Jeffrey Lynn Steininger: $ 15 miljoen

Niet alleen de beste betaalde YouTuber verdient lekker

Misschien moet de best betaalde YouTuber ter wereld een beginnen met Twitch. Niet alleen YouTube is namelijk een ware goudmijn, ook op Twitch kun je een aardig zakcentje verdienen. Benieuwd hoeveel precies? Hier lees je het!

 

 

 

Reageer op artikel:
Dit zijn de 10 best betaalde YouTubers van 2020: met een 9-jarige op één
Sluiten