David van Benthem
David van Benthem Smartphones 26 feb 2020

iPhone XR of Galaxy S10: wat is de best verkochte smartphone van 2019?

De iPhone XR is wereldwijd de best verkochte telefoon van 2019. Dat blijkt uit onderzoek van Omdia. Meer dan 45 miljoen XR-modellen gingen er afgelopen jaar van over de toonbank. Daarmee versloeg de iPhone XR de iPhone 11 als runner-up door 9 miljoen apparaten meer te verkopen.

De iPhone XR is het goedkoopste toestel dat samen met de Xs modellen uitkwam. De top 5 wordt aangevuld door Samsung met de Galaxy A10, Galaxy A150 en de Galaxy A20. De iPhone 11 Pro Max en de iPhone 8 volgen daarna. Die laatste twee werden meer dan 17 miljoen keer verkocht.

Wat is Omdia?

Omdia is een onderzoeksbureau dat voortkomt uit de onderzoeksdivisie van Informa Tech en IHS Markit. Het bureau verwacht dat Apple in 2019 4,6 procent minder toestellen heeft verkocht vergeleken het jaar daarvoor. Ondanks dat is Apple nog steeds leidend als het gaat om totaal aantal verkopen. Opvallend is het hoge aantal verkopen van de iPhone 8, die succesvol als budget-alternatief op de markt is neergezet.

De meest verkochte toestellen van 2019 en 2018 wereldwijd

De iPhone XR is typisch Apple

“Apple heeft bewezen consistent te zijn als telefoonmaker. Het bedrijf heeft al voor meer dan vijf jaar de eerste of tweede plek in handen als het gaat om totaal aantal verkopen,” aldus Jusy Hung, hoofd van onderzoek en analyse bij Omdia. “Doordat Apple een beperkt aantal modellen uitbrengt, kan het zich op die paar modellen focussen, waar een brede vraag naar is. De iPhone XR is daar een typisch voorbeeld van.” Hung laat daarnaast weten dat de hoge cijfers van Apple een knappe prestatie is, gezien de prijsverhogingen van verschillende toestellen door het bedrijf uit Cupertino.

Afgelopen maand startte Apple een inruilprogramma voor de Smart Battery Case van de iPhone XR en XS. Eigenaars van het originele hoesje konden dat inruilen voor een nieuw hoesje dat geen problemen meer zou hebben. De verwachting is dat Apple ook dit jaar hoog in de lijst gaat eindigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone XR of Galaxy S10: wat is de best verkochte smartphone van 2019?
Sluiten