Sam Dille
Sam Dille Digital 13 dec 2020

Snel en gratis grote bestanden versturen? Dan is dit de tool die je zoekt

Het versturen van grote bestanden kan soms heel stressvol zijn. Het duurt vaak lang en je loopt regelmatig tegen beperkingen aan. Gelukkig is er een tool die je makkelijk en snel kan helpen bij dit probleem. Maak kennis met Snapdrop.

De website Snapdrop is een hele handige tool om grote bestanden met elkaar te kunnen delen. Met Snapdrop kun je makkelijk bestanden tussen twee devices versturen, zonder er iets voor te hoeven downloaden. Dit gratis open-source platform lijkt een beetje op AirDrop van Apple. Je kunt bestanden naar andere apparaten doorsturen door beiden de website te openen.

Hoe kun je grote bestanden versturen met Snapdrop?

Om Snapdrop te gebruiken, is het belangrijk dat je eerst checkt of je devices wel goed aangesloten zijn op hetzelfde WiFi-netwerk. Eenmaal verbonden, surf je naar de website. Je hoeft hierbij helemaal geen programma’s te downloaden.

Zodra op beide laptops de website geopend is, geeft Snapdrop ze een naam. Er verschijnt dan een pop-up in beeld met deze naam, zodat je makkelijk de laptop of een ander apparaat kunt herkennen. Als je nu op de pop-up klikt kun je een bestand van je computer selecteren en uploaden. Klik vervolgens op openen en klaar! Het bestand is nu verstuurd naar de andere laptop, waar de ontvanger hem makkelijk kan openen.

Snapdrop
Snapdrop lijkt nogal op AirDrop. (Afbeelding: SnapDrop.

Je hoeft dus niet meer met externe harde-schijven of programma’s die met je mailadres werken in de weer. Daarnaast kun je op snapdrop ook nog makkelijk met elkaar chatten. Het enige wat je dan hoeft te doen, is in plaats van met de linkermuisknop met de rechtermuisknop op de pop-up te drukken. Altijd handig.

WhatsApp-berichten zijn een grote bron van opslag

Een volle opslag maakt het nog lastiger om bestanden te kunnen versturen. Weet je wat jou opslag zo snel vol maakt? Dat zijn WhatsApp-berichtjes. Dagelijks worden er wereldwijd miljarden appjes de deur uitgestuurd. Ben je benieuwd hoeveel dat er precies zijn? Check het hier.

Reageer op artikel:
Snel en gratis grote bestanden versturen? Dan is dit de tool die je zoekt
Sluiten