Ilona Braam
Ilona Braam Culture 1 apr 2019

Ze waren weer op dreef: de acht beste 1 april grappen in de tech wereld

Eén april kikker in je bil, jawel het is weer 1 april en dat betekent dat bedrijven weer lollig proberen te zijn. Vooral techbedrijven lijken redelijk wat moeite te stoppen in het proberen om de tuin te leiden van gebruikers. Ook dit jaar was het weer raak en gingen onder andere Google, Spotify en Razer uit hun dak. Dit waren de acht beste 1 april grappen in de tech wereld.

Google Files maakt nu ook je display schoon

Vooral Google leek lekker op dreef te zijn en bedacht zelfs meerdere manieren om de wereld te foppen. Als eerste bedachten een een grap voor hun Files app. Deze kan je helpen om je smartphone op te schonen door ongebruikte apps voor je te verwijderen. Maar hoe zit het dan met de buitenkant van je telefoon? Tegenwoordig kan de app dat ook voor je doen met een nieuwe feature. Deze gebruikt een “smudge detector API” om imperfecties op je scherm te detecteren door gebruik te maken van geometrische viezigheid modellen en een haptische microbeweging generator.

Een bijzondere nieuwe taal voor Google Assistant

Ook Google Assistant werd lekker in de spotlight gezet en zou een wel erg bijzondere nieuwe taal kunnen spreken. Dankzij de nieuwe Neural Machine Translation technologie zou de assistent tegenwoordig namelijk ook de taal van planten kunnen verstaan en deze vertalen naar menselijke talen. Zo zou Google Assistant nu bijvoorbeeld vloeiend zijn in het Tulps, wat met grote voordelen zou komen voor het milieu en ook op sociaal vlak zou dat helemaal geweldig zijn. Zo zouden tulpen eindelijk aan kunnen geven wanneer ze dorst hebben of in het zonnetje gezet willen worden. Het blijkt dat planten, en in het bijzonder tulpen, erg van babbelen houden en goede metgezel voor je zouden kunnen zijn. Stiekem mogen we als Nederlanders ook trots zijn op deze nieuwe ontwikkeling, want de technologie is in ons landje ontwikkeld in samenwerking met Google.

Snake in Google Maps

Als laatste was er nog een 1 april grap van Google waar je wel daadwerkelijk iets aan hebt. Als je houdt van het Nokia spelletje Snake, hebben we goed nieuws voor je. Vandaag kun je het spel namelijk spelen in Google Maps. Het is uiteraard wel een twist op het spel en in dit geval speel in in verschillende steden over de wereld, waaronder San Francisco, Sydney, Tokyo en Londen. Om te spelen open je Google Maps en ga je voor het menu rechtsboven. Daar zie je als het goed is een “Play Snake” button om te beginnen met spelen. Ook kun je de game spelen in de browser op een website die speciaal voor de gelegenheid in het leven is geroepen.

Google Maps Snake

Razer app om niet meer te hoeven praten

Ook het smartphonemerk Razer is lekker bezig geweest en zij hebben zich weer gefocust op het efficiënter maken van communicatie. Zoals het liedje aangeeft “you say it best when you say nothing at all”, is niets zeggen veel beter dan praten. Daarbij kost praten in het echte leven ook veel te veel tijd en moeite en daarom heeft de smartphonemaker de app Razer Ping! ontwikkeld. Hiermee kun je gewoon je smartphone camera op een object richten waar je iets over zou willen zeggen en de app zorgt ervoor dat er een berichtje over wordt gestuurd naar gebruikers in de omgeving of geselecteerde vrienden. Door de app te gebruiken zou je productiviteit gemiddeld 1.337 procent omhoog gaan, volgens “wiskundige” berekeningen.

Duolingo real life push notificaties

Met de app Duolingo kun je op een speelse manier een nieuwe taal leren en het systeem spreekt behoorlijk wat mensen aan. Inmiddels heeft de app meer dan 300 miljoen gebruikers, maar het werkt natuurlijk alleen als je ook daadwerkelijk elke dag aan de slag gaat. Daarvoor bestaan er notificaties, maar zo’n notificatie op je telefoon kun je maar al te makkelijk weer wegswipen. Daarom heeft Duolingo real life push notificaties bedacht, waarbij de Duolingo uil je in het echte leven even eraan komt herinneren dat je weer moet studeren. Verschillende gebruikers hebben de nieuwe notificatie al gehad. Eén gebruiker was ‘s avonds lekker aan het relaxen toen de uil verscheen en een andere was zelfs op een tweede date. Helaas zat een derde date er niet in, maar in ieder geval haalde hij het wel naar de derde les over flirten in het Frans.

Spotify

Spotify gebruikers kregen vandaag een wel erg bijzondere Discover Weekly afspeellijst voorgeschoteld. Ter ere van 1 april kreeg de wekelijkse playlist namelijk een disco makeover. Zelfs de naam van de lijst werd veranderd naar Discocover Weekly.

Spotify Discocover Weekly

T-Mobile

Ook bij T-Mobile houden ze wel altijd wel van een grapje en dit jaar doen ze iets tegen geluidsoverlast. Als je in de drukke stad wilt bellen kan al dat lawaai nogal vervelend zijn en daarom hebben ze de BoothE bedacht. Dit is een geluidsdicht hokje, waarin je rustig kunt bellen of gewoon even uit de drukte kunt stappen. Om naar binnen te komen heb je wel de speciale BoothE app nodig, welke binnenkort in de App Store en Play Store beschikbaar is. Helaas komen de hokjes voorlopig alleen nog in New York City, Washington DC en Seattle.

NVIDIA

Als laatste op de lijst hebben we NVIDIA, de bekende maker van grafische kaarten. Zij bedachten misschien nog wel het interessantste nieuwe product, dat je ook nog eens helpt tijdens het gamen. Maak kennis met de holografische AI assistent R.O.N.. Deze assistent optimaliseert je games, houdt je op de hoogte van het laatste gamenieuws en zorgt er zelfs voor als dat je niet verbannen wordt als je online speelt en je tegenstanders uitscheldt. Daarvoor heeft hij de nieuwe adaptieve RageConverter technologie. Deze vertaalt alle dubieuze dingen die je zegt naar steunende berichten voor je team. Ook op Reddit redt de assistent je. Hier neemt hij het op tegen trolls die je irriteren met een eindeloze voorraad aan AI argumenten, gesteund door de eindeloze poel van informatie op het internet.

Dat was het weer voor dit jaar. Waarschijnlijk zijn de tech bedrijven nu al aan het bedenken waarmee ze volgend jaar kunnen komen. Uiteraard zijn er vandaag ook gewoon serieuze dingen gebeurd. Zo heeft de game Devil May Cry 5 een gratis update voor je klaar liggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Android Central

Reageer op artikel:
Ze waren weer op dreef: de acht beste 1 april grappen in de tech wereld
Sluiten