De 5 beste activity trackers en wearables om je goede voornemens mee te monitoren

2018 is aangebroken en dat betekent dat we de feestdagen achter ons laten en aan onze goede voornemens kunnen werken. We durven er op te gokken dat die iets te maken hebben met gezondheid? Daar hebben niet veel verstand van, maar we kunnen jullie wel een eindje op weg helpen met de 5 beste wearables (in willekeurige volgorde) om die #2018goals waar te maken en goed te monitoren.

De beste activity trackers

1. Apple Watch Series 3: voor het luxepaard

Als eerste in dit lijstje staat de Apple Watch Series 3. De nieuwste Apple Watch die in de zomer van 2017 werd uitgebracht, is werkt onafhankelijker van de iPhone van zijn voorgangers. Dat is een mooie verbetering, aangezien dit hem nog geschikter maakt om mee te sporten.

Deze wearable werkt ook zonder bluetooth of wifi door de LTE-verbinding. Daarnaast is de Watch voorzien van een verbeterde Workout-app, kan hij je zwemprestaties beter monitoren dan voorheen en is hij voorzien van een GymKit die is te synchroniseren met apparaten in de sportschool. Het horloge heeft bewezen een goede hartslagmeter en hartritmemeter te hebben. Dit horloge is echter veel meer dan een activity tracker; meer dan je tijdens je rondje hardlopen nodig hebt. Dat zie je uiteraard ook terug in de prijs: vanaf 369 euro.

Apple Watch

2. Fitbit Ionic: voor de tech- en sportfanaat

Een ander merk dat zeker niet mag ontbreken in dit lijstje is Fitbit. Veel mensen denken bij het horen van Fitbit aan de sleek uitziende armbandjes die bijhouden hoeveel calorieën je hebt verbruikt en hoeveel stappen je hebt gezet. Om de concurrentie aan te gaan met Apple’s smartwatch heeft het merk dit jaar een op fitness gefocuste smartwatch uitgebracht: de Ionic.

Deze wearable is zowel voor de super sportieve gebruiker geschikt, als voor de minder sportieve gebruiker. Daarmee is hij perfect om je goede sportieve voornemens mee te monitoren. Een voordeel van deze smartwatch is het grote geheugen (2,5 GB). Prijs: 299 euro.

3. Moov Now: voor wie écht meters wil maken

Ben je opzoek naar een activity tracker die je helpt bij het tracken van je activiteit, maar wil je geen complete smartwatch om je pols hebben én ook geen fortuin uitgeven? Dan ben je op zoek naar Moov Now. Deze activity tracker heeft een (bizar) lange batterijduur van maar liefst 6 uur, is goedkoop en is geschikt voor het meten van verschillende dingen.

Zo telt hij niet alleen je stappen, maar is hij in te zetten tijdens het hardlopen, zwemmen, boxen, fietsen en houdt hij je slaap bij. Deze tracker focust zich op je activiteit, in plaats van op de berichten die je binnen krijgt. Precies wat je nodig hebt om je goede voornemens helemaal waar te maken. Een nadeel van deze wearable is dat hij niet is voorzien van een display. Tijdens de training wordt je echter bijgestaan door een voice coach. Prijs: 69,30 euro.

activity tracker

4. Garmin Vivosport: voor de hardlopers en wielrenners

De Garmin Vivosport is misschien niet de mooiste wearable in dit lijstje, maar dit betrouwbare merk hoort er zeker in thuis. Deze activity tracker van Garmin is echter goedkoper dan de meeste Fitbit-producten. Daarnaast heeft hij ook ingebouwde GPS en heeft hij een batterijduur van zeven dagen. De ingebouwde GPS is een mooie feature voor zo’n kleine wearable.

De activity tracker is waterproof, dus je kunt er ook watersporten mee beoefenen. Een nadeel is echter dat hij niet erg makkelijk is om zwemmen mee te tracken. Daarentegen excelleert deze wearable in het bijhouden van het hardlopen en fietsen. Prijs: 199 euro.

activity tracker

5. Xiaomi Mi Band 2: een activity tracker voor de slimme sporter

Wist je eigenlijk al dat Xiaomi een enorm marktaandeel heeft als het gaat om wearables? Het merk is in het westen niet zo bekend, maar maakt kwalitatief goede gadgets voor een bizar lage prijs. Hun Mi Band 2 is dan ook een goedkope fitness tracker, maar levert resultaten die niet onderdoen voor de duurdere exemplaren.

De Mi Band 2 is voorzien van een display en kan je hartslag monitoren, je stappen tellen, je slaappatroon bijhouden, is te verbinden met je smartphone en is te linken aan verschillende apps. Daarnaast gaat de batterij maar liefst twintig dagen mee! Met dit product krijg je echt veel waar voor je geld, en zijn je goede voornemens ook nog eens betaalbaar. Hij kost slechts 24 euro op AliExpress.

Met een van deze wearables om je pols wordt het wellicht iets gemakkelijker en leuker om je fitte #goals voor 2018 te behalen. Benieuwd hoe het fitnessen van de toekomst er uit ziet, en wat je wellicht in 2019 of 2022 kunt verwachten? Dat lees je hier.

Reageer op artikel:
De 5 beste activity trackers en wearables om je goede voornemens mee te monitoren
Sluiten