Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 26 mei 2019

Beste Android en iOS apps van de week: Google Lens en meer!

Hoe je het ook went of keert: de App Store heeft nooit te weinig apps voor je. Of je nu fan bent van games, productiviteits-apps of social media: alles ligt voor het grijpen. Maar welke applicaties moet je nu eigenlijk echt hebben? Samen met Android Planet en iPhoned bieden wij jou de beste apps van de week. Uiteraard voor Android en voor iOS. 

De beste Android apps: week 19 2019

Google Lens

Google Lens is opnieuw een stuk slimmer geworden. De beeldherkenningsdienst kan voortaan extra informatie tonen bij tijdschriftartikel en bijvoorbeeld menukaarten voorlezen. Daarnaast is het ontwerp van de app gebruikersvriendelijker geworden. Lens is nu ook geïntegreerd in Google Maps, waardoor je naast menukaarten ook recensies of andere informatie over een restaurant kan krijgen door je camera erop te richten.

Google Lens Android apps

Poly Island

De rustgevende game Poly Island combineert een puzzelspel met een kleurboek. Je krijgt onderin het scherm steeds puzzelstukjes voorgeschoteld die maar in één vakje van de puzzel passen. Door ze op de juiste plek te slepen, vormt zich vanzelf een figuur. Deze creaties kun je vervolgens gemakkelijk via bijvoorbeeld Instagram delen. De app heeft bovendien kalme muziek, om het een echt ontspan-moment te maken.

Android apps

Digitox: Digital Wellbeing

Digitox is een alternatief voor Googles eigen Digitaal Welzijn. De app wil je helpen om van de angst om geen mobiel bereik te hebben af te komen. Dat doet Digitox door allerlei statistieken over jouw smartphonegebruik te tonen, om je te confronteren met hoe vaak en hoe lang je bepaalde apps gebruikt, of hoe vaak je jouw toestel ontgrendelt. Check je gebruik ook in categorieën, zodat je meteen ziet hoeveel tijd je in totaal besteedt aan social media bijvoorbeeld.

Android Apps

De beste iOS apps: week 19 2019

Steam Chat

Ontwikkelaar Valve brengt na de Steam Link-app ook de Steam Chat-app naar je iPhone. Steam Chat haalt de uitgebreide chatfunctie van gameplatform Steam naar je iPhone. Handig, want zo chat je overal waar je bent tegen je gamevrienden. Je ziet in een oogopslag wie er online is, in een potje zit of juist bereid is om de strijd met jou aan te gaan. Daarnaast zijn chatmeldingen per vriend, groep of chat te personaliseren, zodat je zonder groepschat-spam geen enkele uitnodiging mist.

Word Forward

Word Forward is een kruiswoordpuzzel 2.0. In deze tactische puzzelgame moet je steeds 25 verschillende letters laten verdwijnen. Onder meer door woorden te vinden, maar ook door de tactische spelopties. Hussel letters, wissel ze om of vervang ze met andere letters. Kom je er niet uit? Dan is een bom je enige optie. Door tactisch na te denken krijg je een steeds langer en logischer woord te zien om de puzzel mee uit te spelen.

iOS apps van de week

Google Maps

Loop je in de stad en heb je zin om een bioscoopje te pakken? Dan kun je voortaan Google Maps openen, want de app toont voortaan bioscooptijden van alle filmtheaters. Zoek simpelweg op ‘bioscoop’, tik op een bioscoop bij jou in de buurt en je vind per film de tijden onder ‘Aanvangstijden’. Ook handig: door op een tijd te tikken, toont Google je meteen de juiste link om alvast tickets te kopen.

iOS apps van de week
Reageer op artikel:
Beste Android en iOS apps van de week: Google Lens en meer!
Sluiten