Beste apps van de week: nieuwe versie WhatsApp, vertaal-app Boomerang en meer

Ook al downloadt niemand meer apps, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Voor iOS en Android. Wie weet zit er wat mooi downloadspul voor je tussen.

De beste iOS-apps van week 20

To The Moon, een vette iOS-game
To The Moon is één van de tofste iOS-games die de afgelopen tijd zijn verschenen. Als speler doorloop je de herinneringen van een man die op zijn sterfbed ligt en nog een laatste wens heeft. Het spelletje heeft toffe retro-graphics en staat volledig in het teken van het verhaal. Veel actie hoef je in Into The Moon dus niet te verwachten.

Nieuwe versie WhatsApp

De iOS-versie van WhatsApp is stilletjes van een belangrijke beveiligingsupdate voorzien. De chat-app heeft namelijk iCloud-encryptie gekregen, waardoor je back-ups voortaan veiliger zijn. In de back-ups staan bijvoorbeeld al je bewaarde gesprekken, maar vaak ook foto’s die je hebt ontvangen. Door de encryptie worden berichten ook onleesbaar voor Apple zelf.

WhatsApp

Google Translate is een prima vertaal-app, maar verre van perfect. Vertalingen zijn lang niet altijd even goed, en dat is waar Boomerang je mee wil helpen. Wanneer je in de app een tekst plaatst en talen kiest, vertaalt Boomerang eerst je tekst naar een andere taal, en vertaalt dit vervolgens weer terug. Op deze manier moeten vertalingen beter en natuurlijker zijn.

Workflow om taken te automatiseren

Workflow, de app waarmee je taken kunt automatiseren volgens het ‘If This Than That’-principe, is weer een stukje slimmer geworden. Vooral handig zijn de nieuwe taken voor Apple Music-abonnees, waardoor Workflow bijvoorbeeld het volgende nummer van een afspeellijst kan spelen. Ook kun je nummers of albums van iTunes direct in Apple Music openen met de app.

Gebruik Addy voor een goede profielfoto
Addy is een handige app waarmee een kaart, uitnodiging of toffe profielfoto kunt maken van iedere foto op je iOS-apparaat. Bewerken doe je bijvoorbeeld door teksten, filters en stickers te plaatsen, zodat je kiekjes kunt opfleuren voordat je ze met vrienden of familie deelt. Een nadeel: Addy is met 5,49 euro een behoorlijk dure foto-app.

De beste Android-apps van week 20

Samsung In-Traffic Reply

De nieuwe In Traffic Reply-app van Samsung moet de verkeersveiligheid bevorderen. De applicatie reageert automatisch op berichten die je binnenkrijgt tijdens het rijden. Hierbij heb je de keuze uit drie antwoordmogelijkheden: de standaardreply, fun reply en de optie om een eigen automatische reactie op te stellen. Bij de standaardreply krijgt de ontvanger een berichtje dat je niet beschikbaar bent omdat je onderweg bent. Met de fun reply stuur je een geinige animatie.

Nieuwe update voor Google Maps

Google heeft een kleine, maar handige update uitgerold voor Maps. Wanneer je voortaan een route plant, zie je in de beschrijving fraaie Street View-afbeeldingen voor elke etappe van de route. Handig voor als je een stad niet kent, maar toch goed wil zien waar je precies de bocht om moet. Onderin staat een balk, met mogelijke acties die je wil uitvoeren.

Pokémon GO Adventure Week

De populariteit van Pokémon GO is wat gedaald, maar dat weerhoudt ontwikkelaar Niantic er niet van om flinke updates uit te brengen. Het is namelijk Adventure Week, wat betekent dat je tot donderdag 25 mei vaker Pokémon van het Rock-type tegenkomt, zoals Kabuto, Geodude en Onix. Tof voor als je je collectie nog niet helemaal compleet hebt.

Apex Launcher, de perfecte homescreenvervanger

De populaire Apex Launcher, een homescreenvervanger voor je Android-toestel, is sinds lange tijd weer bijgewerkt. Het design is op de schop gegaan, waarbij de nieuwe app-icoontjes en instellingen het meest in het oog springen. Ook wordt de launcher geschikt gemaakt voor Nougat, de meest recente versie van Android.

Een update voor Snapchat

De Android-versie van Snapchat biedt nu de optie om snaps te versturen zonder tijdslimiet. Zodra je de limiet bij kiekjes op ‘oneindig’ zet, staat de snap net zo lang op het beeld tot de ontvanger op het scherm van zijn smartphone tikt. Dit geldt ook voor video’s. Verder is het voortaan mogelijk om emoji te gebruiken als ‘brush’, om op deze manier in foto’s te tekenen.

Zat er deze week helaas niets tussen? Hier vind je de beste apps van vorige week, inclusief de prachtige avonturengame Lumino City.

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: nieuwe versie WhatsApp, vertaal-app Boomerang en meer
Sluiten