Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 9 apr 2018

Beste apps van de week: Netflix, Snapchat en meer!

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. Tussen de beste apps van deze week onder andere aandacht voor Netflix en Snapchat!

Beste apps voor Android van week 14

Netflix

De nieuwste versie van de Netflix-app brengt een kleine, maar handige verbetering. Het menu is namelijk naar de onderkant verplaatst, in plaats van het hamburgermenu dat linksboven zat. De verbetering is vooral fijn omdat schermen door het 18 bij 9-formaat steeds langer worden, en je hierdoor moeilijker met je vingers bij de hoeken van je smartphonedisplay komt. Bovendien oogt de Netflix-app nu een stukje opgeruimder.

Netflix App beste apps

Google Play Books

Google Play Books heeft een update gekregen die het mogelijk maakt om vrijwel alle boeken die je koopt, te delen met maximaal vier mensen. Dit kunnen bijvoorbeeld vrienden zijn, maar ook familieleden die graag lezen. Hetzelfde geldt overigens voor audioboeken: die kun je ook met anderen delen. Verder is er Smart Resume-functie toegevoegd, die je audioboeken hervat op het punt waar je de laatste keer hebt afgesloten.

Dumb Ways To Die 3

Dumb Ways To Die 3 bestaat uit een serie minigames waarin het de bedoeling is om zo lang mogelijk vol te houden, totdat – zoals de naam van de game al doet vermoeden – je op een domme (maar komische) manier dood gaat. Verwacht dus geen diepgang, maar vooral een komisch spelletje om te spelen als je je even verveelt. De game is bovendien gratis te downloaden.

Dumb ways to die

De beste iOS-apps van week 14

Gero Lifespan

Een app die je levensverwachting berekent; klinkt onbetrouwbaar, maar het is desondanks een interessante applicatie om te proberen. Gero Lifespan berekent hoe oud je gaat worden door vooral te kijken naar gegevens in de Gezondheid-app op je iPhone. Hierdoor weet de app meer over je dagelijkse beweging, slaappatroon en andere data. Neem de uitkomst wel met een flinke korrel zout, want Gero Lifespan geeft een selectief beeld en kijkt niet naar andere belangrijke zaken, zoals je genetische basis.

Gero fitness

Snapchat

Twee nieuwe features voor Snapchat: groepsvideobellen en speciale lenzen voor de iPhone X. Het is voortaan mogelijk om met maximaal 15 anderen een groepsvideogesprek op te zetten. Alle deelnemers worden dan tegelijk op het scherm gezet, wat wel voor chaos zorgt. Daarnaast zijn er speciale lenzen toegevoegd die gebruikmaken van de TrueDepth-camera van de iPhone X. Hierdoor kunnen maskers veel realistischer op je gezicht worden geplaatst.

Bellus3D

Nog een app die speciaal met de iPhone X werkt. Met Bellus3D maak je 3D-selfies door je hoofd langzaam in diverse richtingen te bewegen, zodat je gezicht op enorm veel punten wordt ingescand. Het resultaat kun je vervolgens opslaan en delen met vrienden of familie. Belangrijk om te weten is dat de app nog niet in de App Store staat, maar je moet downloaden via de website van de ontwikkelaar.

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: Netflix, Snapchat en meer!
Sluiten