Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 20 apr 2018

Beste apps van de week: NS, NOS en meer!

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. Tussen de beste apps van deze week onder andere aandacht voor Juke en Google Chrome!

De beste Android-apps van week 16

Grote Chrome-update

Chrome is één van de standaard Google-apps die op elke Android-telefoon staan, en je waarschijnlijk vaak gebruikt.

Versie 66 brengt een aantal grote verbeteringen met zich mee, waaronder de mogelijkheid om wachtwoorden (die zijn opgeslagen in je Google-account) te exporteren, zodat je ze kunt overzetten naar een andere passwordbeheerder.

Google Chrome

Ook staat autoplay voortaan automatisch uitgeschakeld en krijgt de browser een nieuw (maar experimenteel) uiterlijk.

Juke

De nieuwe streamingdienst Juke, die voortkomt uit een samenwerking tussen Talpa en MediaMarkt, moet de concurrentie aangaan met Spotify en Apple Music.

De Nederlandse muziekdienst heeft een aanbod van ongeveer vijftig miljoen nummers, maar unieker is dat er een aantal BN’ers fungeren als ‘redacteuren’ van Juke.

Zo kun je afspeellijsten die zijn samengesteld door bijvoorbeeld Ilse DeLange en Armin van Buuren. Juke is een maand lang uit te proberen voor een cent, daarna betaal je maandelijks 9,99 euro.

NS Reisplanner

De Reisplanner-app van de NS wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe features, en heeft onlangs een hele toffe bij gekregen. De applicatie toont namelijk met gekleurde streepjes waar er in de trein nog zitplaatsen vrij zijn.

NS reisplanner Xtra

Daarmee voorkom je dat je voor het verkeerde gedeelte van de trein staat te wachten, terwijl er elders nog genoeg zitplaatsen zijn.

De feature werkt vooralsnog alleen op het traject Arnhem-Nijmegen-Den Bosch, maar moet later landelijk beschikbaar worden.

De beste apps voor iOS van week 16

Textlicious

Met deze handige app kun je tekst opmaken in iOS-apps waar dat eigenlijk niet mogelijk is. Textlicious werkt simpel: download de app, selecteer een stuk tekst in een andere applicatie, tik op ‘Delen’ en kies vervolgens welke stijl je de woorden wil geven. Het enige nadeel is dat je voor de app moet betalen: 2,29 euro in de App Store.

Inquire

Een goede Wikipedia-app op je iPhone is waarschijnlijk geen overbodige luxe, en naast de officiële app zijn er ook een heleboel alternatieve applicaties beschikbaar.

Wikipedia

Eén daarvan is Inquire, een fijne app die qua opmaak redelijk dicht bij de officiële website blijft. Fijn is de Dichtbij-functie, waarmee je direct artikelen uit jouw omgeving te zien krijgt. Ook kun je artikelen ontdekken op basis van de datum, locatie en evenementen.

NOS-app

De NOS-app kreeg deze week een handige update, die onder meer een donker thema toevoegt. Daarmee wordt de app zwart gekleurd, waardoor ‘ie fijner ‘s avonds te gebruiken is.

Ook nieuw is dat je voortaan vanaf de voorpagina naar (sport)nieuws kunt zoeken. Op de voorpagina staan nu ook nieuwsfoto’s, waarmee je de laatste ontwikkelingen in beelden voorbij ziet komen.

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: NS, NOS en meer!
Sluiten