Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 4 mei 2018

Beste apps van de week: Google, Fabulous, Oddmar en meer!

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. Tussen de beste apps van deze week onder andere aandacht voor Juke en Google Chrome!

De beste apps voor Android van week 18

Action Launcher

Action Launcher is één van de beste launchers voor Android, en deze week nog beter geworden. De app voegt enkele Android P-features toe, die officieel pas vanaf later dit jaar officieel in Android beschikbaar zijn.

Zo hebben de icoontjes en zoekbalk een rond design gekregen, en is het mogelijk om mapjes te maken in het app-overzicht. Vooral dat laatste is handig, want als je veel applicaties downloadt en gebruikt, wordt het app-overzicht behoorlijk lang en onoverzichtelijk.

Opera Touch

Opera heeft een nieuwe browser voor Android, genaamd Touch. De app onderscheidt zich door de snelheid en het gebruiksgemak, maar vooral door het feit dat je de browser gemakkelijk met één hand kunt bedienen.

Opera Touch

De actieknop, waarmee je schakelt tussen tabbladen en pagina’s kunt verversen, zit onderin het scherm in plaats van helemaal bovenin. Hierdoor hoef je niet continu met je duim naar de bovenhoek, en kun je je smartphone gewoon met één hand blijven gebruiken.

Google Tasks

Google had nog geen fijne taken-app, en daar is onlangs verandering in gekomen. Met Tasks is het enorm simpel om een aantal to-do’s op een rijtje te zetten, ze te ‘pinnen’ aan een dag en vervolgens af te vinken als je ermee klaar bent. De interface is lekker clean, maar hierdoor ontbreken wel enkele belangrijkste opties. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om een taak te koppelen aan een bepaald tijdstip.

Google tasks beste apps

De beste iOS-apps van week 18

Fabulous

De nieuwe app Fabulous, die is ontwikkeld door het Center for Advanced Hindsight aan de Amerikaanse Duke University, wil je beter leren leven aan de hand van goede gewoontes. Klinkt misschien zweverig, maar het begint heel praktisch met het drinken van een glas water als je wakker wordt.

Op die manier begin je beter aan je dag. De applicatie helpt je vervolgens ook met gezonder eten, of geeft je een reminder als je een stukje kunt gaan wandelen.

Oddmar

De nieuwe iOS-game Oddmar doet qua stijl aan Rayman Legends denken, maar is wat ons betreft ook net zo goed afgewerkt. Je speelt als een viking, die op een komische manier aan superkrachten komt en vervolgens op pad gaat om allerlei zaken te gaan veroveren.

Oddmar game

Het is een platformer, maar tegelijk ben je ook bezig om vijanden te verslaan en zoveel mogelijk items te verzamelen. Een aanrader, al is de game met 5,49 euro wel aan de prijzige kant.

Do Not Disturb

Een simpele app die eigenlijk maar één ding doet: je waarschuwen als je gekoppelde MacBook wordt opengeklapt. Hierdoor moeten de zogeheten ‘evil meid’-aanvallen worden voorkomen: als je bijvoorbeeld je laptop in je hotelkamer laat liggen en een medewerker hier zonder toestemming mee aan de haal gaat. Wordt de laptop aangezet, dan ontvang je een mailtje of pushnotificatie zodat je actie kunt ondernemen.

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: Google, Fabulous, Oddmar en meer!
Sluiten