Tech 18 mei 2018 Noah Korevaar

Beste apps van de week: Mooseman, WhatsApp en meer!

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. Tussen de beste apps van deze week onder andere aandacht voor Juke en Google Chrome!

De beste apps voor Android van week 20

Google Nieuws

Tijdens Google I/O 2018 werd de vernieuwde Google Nieuws-app aangekondigd, en die is nu te downloaden. Het is geen volledig nieuwe app, maar wel eentje die vrijwel alles anders aanpakt. Na het openen van de app zie je verschillende tabbladen, waar je onder meer nieuws denkt waarvan de app denkt dat jij het interessant vindt. Ook krijg je het nieuws van de dag, en de laatste berichten binnen bepaalde thema’s.

Google news beste apps

Nudges in Gmail

Als je dagelijks tientallen e-mails ontvangt, bestaat de kans dat je er een aantal over het hoofd ziet, waarop je eigenlijk wel moet reageren. Daar gaat de Gmail-app voor Android voortaan mee helpen, door middel van zogeheten ‘nudges’. Als een mailtje een paar dagen onbeantwoord blijft, krijg je automatisch een melding met de suggesties om alsnog te reageren. Je kunt echter zelf aangeven of je dit wel wil, of liever geen notificaties ontvangt.

The Mooseman

The Mooseman is niet een alleen een hele sfeervolle game, maar ook eentje waar je iets van kunt leren. Het spel gaat over mythes uit het oosten van Rusland. Hierdoor kom je allerlei wezens tegen, terwijl je tussendoor ook tussen dimensies reist (of kijkt) en zo gevaren ontwijkt. The Mooseman is een originele game die je zeker moet proberen, vooral omdat ‘ie gratis te downloaden is.

The Mooseman

De beste iOS-apps van week 20

Sezame

Apple zou werken aan een webstandaard om Face ID ook op websites te kunnen gebruiken, maar daar moeten we waarschijnlijk nog even op wachten. Met de Sezame-app krijg je al de mogelijkheid om op websites in te loggen, je computer te ontgrendelen of betalingen goed te keuren met Face ID (of Touch ID) op je iPhone X. Sezame is gratis, maar om optimaal beveiligd te zijn, dien je 9,99 euro per jaar te betalen.

WhatsApp-groepsgesprekken

Door de nieuwste update voor WhatsApp worden groepsgesprekken veel overzichtelijker. Zo is het voortaan duidelijker waar de groep voor is bedoeld, omdat de omschrijving prominenter in beeld staat. Ook is er een ‘catch up’-functie, wat handig is als je even niet op WhatsApp hebt gekeken en veel berichten moet teruglezen. Je kunt dan snel de berichten scannen waarin jouw naam wordt genoemd, waardoor je sneller weet waar het precies over gaat.

WhatsApp groepen update features

Be My Eyes

Deze week was de Dag van de Toegankelijkheid en daarom lichten we een app uit waarmee je mensen met een beperking kunt helpen. Met Be My Eyes ‘leen’ je je ogen uit aan mensen die blind zijn.  Zij gebruiken de camera van hun iPhone om je iets te laten zien, en jij kijkt mee en beantwoordt vragen die ze eventueel hebben. Op dit moment zijn er ongeveer een miljoen vrijwilligers binnen Be My Eyes, voor de ongeveer 73.000 blinden die de app gebruiken.

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: Mooseman, WhatsApp en meer!
Sluiten