Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 4 jun 2018

Beste apps van de week: Jurassic World, Philips Hue en meer!

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. Tussen de beste apps van deze week onder andere aandacht voor Juke en Google Chrome!

Beste apps voor Android van week 22

Carrot Weather

In de Play Store vind je tientallen weer-apps, maar Carrot Weather is er eentje die direct opvalt. Dat komt door de virtuele assistent Carrot dit in de app zit, en dat is geen behulpzame ‘robot’ die je met zaken helpt, maar één die vooral enorm chagrijnig is en de ene oneliner na de ander komt. Dat is behoorlijk grappig en maakt dat je de app met veel plezier opstart en gebruikt. Overigens heeft Carrot Weather gewoon alles wat je van een weer-app zou verwachten; hij is dus ook serieus te gebruiken.

Carrot Weather Beste Apps

Jurassic World Alive

Al een aantal dagen staat Jurassic World Alive bovenaan de ranglijsten van Google Play. Het spelletje lijkt op Pokémon Go, en je moet er dus weer op uit om ditmaal dino’s te beschieten met darts. Daarmee verzamel je dna, waar je dan weer eigen versie van de verslagen dino kunt vangen. Klinkt misschien ingewikkeld, maar de game steekt fijn in elkaar en kan je heel wat uurtjes bezig houden.

Plex

Misschien ben je bekend met de fijne mediacenterdienst Plex, waarmee je al je media kunt beheren en afspelen via een Chromecast. De dienst heeft een update gekregen, waardoor het voortaan mogelijk is om je favoriete podcasts te luisteren via Plex. Ook is het thuisscherm voortaan naar wens aan te passen, zodat je bijvoorbeeld kunt aangegeven dat je je pas toegevoegde films direct ziet als je de app opstart.

Plex podcast beste apps Android iOS

De beste iOS-apps van week 22

Step Two

Tweestapsverificatie is een hele fijne en belangrijke manier om je accounts extra goed te beveiligen. Veel apps zijn echter behoorlijk ingewikkeld en niet makkelijk om direct te begrijpen. Dan is Step Two een goed alternatief, want met deze app voeg je makkelijk accounts toe via een qr-code, en het design oogt enorm simpel en gebruiksvriendelijk. Ook handig: de app heeft iCloud-ondersteuning en kan codes hierdoor synchroniseren tussen meerdere apparaten. Doe je dat niet, dan blijft de data lokaal op je iPhone staan.

Philips Hue 3.0

Philips heeft zijn populaire Hue-app de grootste update sinds jaren gegeven. Het uiterlijk van de applicatie is helemaal op de schop gegaan, waarbij de heldere kleuren van de Hue-lampen beter opvallen door het zwarte design. Ook staan er nu dertig vooraf ingestelde scenes voor je klaar, die een kamer automatisch vullen met een specifieke kleurencombinatie. Ook fijn: het is makkelijker geworden om de slimme lampen in je kamer snel een andere kleur te geven.

Philips Hue-app 3.0 screenshots 001

Tinyclouds

Nog een app die opvalt door het strakke design: Tinyclouds. Dit is een weer-app die (natuurlijk) de actuele weersverwachting toont en voorspellingen geeft voor de komende dagen en weken. Het uiterlijk is wat Tinyclouds zo tof maakt; je ziet standaard een stad en met wolkjes en bijvoorbeeld sneeuw zie je in één oogopslag wat je kunt verwachten. Je hoeft dus niet naar cijfertjes te kijken, maar gewoon checken hoe het stadje in Tinyclouds zich ‘gedraagt’.

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: Jurassic World, Philips Hue en meer!
Sluiten