Tech 15 okt 2018 Noah Korevaar

Beste apps van de week voor iOS en Android: Fortnite, Berichtenbox en meer!

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. 

De beste Android-apps van week 41

Fortnite

Het razendpopulaire Fortnite is eindelijk beschikbaar voor alle Android-smartphones. Hiervoor was de battle royale-game alleen op uitnodiging te spelen in een bètaversie. De uiteindelijke versie van het spel is nu voor iedereen beschikbaar met een compatibele Android-telefoon. De game zal namelijk niet op iedere smartphone goed draaien, omdat deze vrij zwaar is. Het spel is niet geschikt voor jouw toestel als deze gaat haperen of vastloopt. Daarnaast heb je genoeg opslagruimte nodig, want de game is bijna 2GB groot.

Fortnite Android

Tapperuse

Tapperuse laat je per minuut betalen voor pretparken, sauna’s, sportscholen en meer. Zo hoef je geen ticket voor de hele dag te kopen, en ben je bij een kort of spontaan bezoek voordeliger uit. Zodra je op locatie bent, kun je starten. De app controleert je locatie en telt hoe lang je ergens binnen bent. Wanneer je de plek weer verlaat, kun je ‘uittappen’. Zo huur je ook gemakkelijk een verhuisbus via de app. De gemaakte kosten betaal je achteraf via iDeal. Wanneer ergens een speciaal tarief geldt voor kinderen en ouderen, kun je ook aangeven wat je gezinssamenstelling is. Handig!

Google Foto’s

Nooit meer eindeloos foto’s blijven delen met vrienden of familie: de Live Albums van Google Foto’s zijn de oplossing! De app heeft een aardige update gekregen waarin de Live Albums-optie is geïntroduceerd. Wanneer je een album deelde met iemand, moest je deze voorheen opnieuw delen wanneer er nieuwe foto’s bij waren gekomen. Nu kun je een gedeeld album aanmaken dat vanzelf wordt aangevuld. Zo komen alle plaatjes van je kat vanzelf bij je vrienden terecht. Google gebruikt automatische beeldherkenning, dus is het wel even opletten of er geen gevoelige foto’s automatisch gedeeld worden.

De beste iOS-apps van week 41

Berichtenbox

Lang niet iedereen leest de digitale post van de overheid. Daarom heeft Logius, de digitale dienst van de overheid, de Berichtenbox-app ontwikkelt. Hierdoor krijg je een notificatie op je telefoon zodra er digitale post voor je klaarstaat. Voorheen waren de berichten alleen te lezen op de MijnOverheid-site. De app hoef je slechts eenmalig te koppelen met je DigiD, waarna je nooit meer post van de Belastingdienst, gemeente of het waterschap hoeft te missen. Door middel van een beveiligingscode zorg je ervoor dat iemand anders niet zomaar bij jouw post kan.

Berichtenbox beste apps ios Android

Philips Hue

De Philips Hue-app onderstuent eindelijk Siri Shortcuts. Door je slimme Hue-lampen te combineren met de nieuwe Siri Shortcuts-functie, bedien je je lampen met één simpele spraakopdracht. Stel je favoriete lichtscène voor een bepaalde dag in, of combineer je lampen hierdoor met je speakers en thermostaat. Siri houdt voortaan ook voor je bij wanneer je je favoriete lichtscènes inschakelt in de Hue-app, en geeft op die momenten suggesties om ze te activeren.

Opera Touch

Opera Touch is een erg fijn alternatief voor Safari. Zeker wanneer je een iPhone XS Max bezit of straks de iPhone XR aanschaft. De app is namelijk speciaal voor iPhones zonder homeknop ontworpen en makkelijk met één hand te bedienen. Een centrale bedieningsknop onderin laat je alle acties uitvoeren die nodig zijn om snel te kunnen browsen: een tabblad openen of sluiten, het tabbladoverzicht checken of zelfs snel een qr-code scannen. In tegenstelling tot de balken van Safari, vult Toch hierdoor ook nog eens je volledige scherm.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Beste apps van de week voor iOS en Android: Fortnite, Berichtenbox en meer!
Sluiten