Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 26 feb 2018

Beste apps van de week: Hater, Alto’s Adventure en meer!

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. Tussen de beste apps van deze week onder andere aandacht voor het nieuwe Alto’s Adventure en een grote update voor VLC!

De beste apps voor Android van week 8

VLC

De populaire video-app VLC heeft een grote update gehad. In versie 3.0 is onder meer officiële Chromecast-ondersteuning toegevoegd, waarmee je praktisch elk audio- en videobestand naar je grote scherm kunt sturen. Bovendien kan VLC 3.0 nu ook overweg met video’s met een enorme 8K-resolutie en is er ondersteuning voor hdr ingebouwd.

VLC 3.0 Android beste apps

LastPass

Goed nieuws voor alle Android-gebruikers van de wachtwoorddienst LastPass: de nieuwste versie voegt eindelijk Autofill-ondersteuning toe. Dat is een nieuwe functie in Android 8.0 (Oreo), die automatisch je gegevens invult op een inlogscherm waar jouw gegevens van zijn opgeslagen. Dat werkt zowel in apps als op websites in bijvoorbeeld Chrome. Handig!

Cake Web Browser

Cake Web Browser is een nieuwe mobiele browser, die het net wat anders aanpakt als het op zoeken aankomt. Je voert je zoekopdracht in, die vervolgens in meerdere tabbladen terugkeert. Zo zie je direct relevante Twitter-accounts, Wikipedia-pagina’s en websites die met jouw zoekopdracht te maken hebben. Ook foto’s, nieuws en video’s komen hier aan bod.

Cake web browser

Photos Companion

Android heeft op zichzelf geen handige manier om foto’s te delen tussen je smartphone en je computer. Photos Companion lost dit probleem op, door een koppeling te maken met je computer. Kies op je smartphone de foto’s die naar je pc moeten, en ze staan luttele seconden later op je harde schijf. Je hoeft ze alleen van tevoren even te linken met een qr-code.

De beste iOS-apps van week 8

sodes

sodes is een podcast-app voor mensen die maar af en toe een podcast willen beluisteren. De app is minimalistisch vormgegeven, en doet eigenlijk precies wat je er van zou willen. Zonder je te hoeven abonneren op diensten en kanalen, kun je direct beginnen met luisteren. Ondanks de simpele indeling kun je ‘m gelukkig wel personaliseren met een eigen thema.

Hater

Ben je het gezeur van standaard dating-apps wel zat? Hater pakt het anders aan. Deze app zoekt matches voor je op basis van waar jij een hekel aan hebt, in plaats van wat je leuk vindt. Door een reeks stellingen te beantwoorden, brengt Hater je in contact met andere haters die jouw mening delen. Tinder-gebruikers zullen zich meteen thuisvoelen: het welbekende naar rechts en links swipen is ook in Hater dé manier om matches te vinden.

Hater app iOS

Peak

Naast het in vorm houden van je lichaam, moet ook je brein af en toe een goede work-out krijgen. Peak bevat hiervoor een reeks minigames die er voor zorgen dat je scherp en alert blijft, zonder overmatig moeilijk te zijn. Door de strijd aan te gaan met anderen uit jouw leeftijdscategorie, kun je bovendien ook nog eens nagaan hoe je je verhoudt tot je leeftijdsgenoten op het gebied van mentale fitheid.

Alto’s Odyssey

Alto’s Odyssey is ongetwijfeld één van de beste en mooiste iOS-games van dit jaar. Het spel is nu te downloaden in de App Store (voor 5,49 euro) en lijkt in de basis op zijn voorganger, Alto’s Adventure. In de game glijd je op een board door de woestijn en probeer je weer zo ver mogelijk te komen. Het spel heeft nieuwe obstakels, uitdagingen, omgevingen, maar blijft ontzettend leuk om te spelen.

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: Hater, Alto’s Adventure en meer!
Sluiten