Beste apps van de week: de nieuwe fotohype Teleport, nieuwe versie Flitsmeister en meer

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. Deze week onder andere de app Teleport, een nieuwe fotohype.

De beste iOS-apps van week 32

Lonely Planet Trips is je nieuwe mobiele reisgids

Uitgever Lonely Planet, bekend van de populaire reisboeken, brengt met Lonely Planet Trips een nieuwe app uit. De app is een soort gids met informatie en beelden van andere gebruikers, waar je verslagen van andere kunt checken. De app is heel visueel ingesteld en laat je ervaringen via grote foto’s en fraaie lettertypen met elkaar delen. Het maken van een reisverslag doe je met de blauwe knop onder in beeld.

Linelight is nu ook op de iPhone te spelen

Misschien ken je Linelight al van de consoles of pc, maar het spel is nu ook op je iPhone of iPad speelbaar. De game heeft een simpele opzet, maar wordt al gauw flink pittig. Je moet een verlicht streepje de goed kant in het leven op sturen, waarbij je platformen moet bewegen en obstakels ontwijky. Er zijn drie werelden met enorm veel levels om te spelen, dus met Linelight ben je wel even zoet.

Plotagraph+ laat foto’s tot leven komen

Het is moeilijk uit te leggen waarom Plotagraph+ zo bijzonder is, maar als je de app ziet, snap je het meteen. De app laat stilstaande plaatjes tot leven komen door er achteraf animaties aan toe te voegen. Wanneer je een foto hebt ingeladen, kun je door pijltjes te tekenen precies aangeven welke onderdelen van het plaatje moeten bewegen. Hierna gaat de app aan het werk om je foto tot leven te laten komen.

beste apps
(Fotocredits: Trey Ratcliff)

iTranslate Converse

De App Store staat vol met vertaal-apps, dus je hoeft nooit bang te zijn dat je je in het buitenland niet verstaanbaar kan maken. iTranslate Converse is de nieuwste app die je helpt bij het voeren van een gesprek in een voor jou onbekende taal. Gebruik je de app, dan moet je je iPhone ondersteboven houden, zodat de microfoon beter opvangt wat je zegt en de vertaling duidelijker uit de luidspreker komt. In totaal kan iTranslate Converse met zo’n 40 talen overweg, waarbij je taalpakketten ook voor offline gebruik kunt downloaden.

De beste Android-apps van week 32

Hurry maakt je klaar voor een evenement

Met Hurry kun je op fraaie wijze aftellen naar evenement, zoals een verjaardag, vakantie concert of een ander feestje. De app werkt simpel: voeg een evenement toe, kies waar en wanneer iets plaatsvindt en kies vervolgens enkele beelden. Vervolgens zoekt Hurry automatisch een aantal passende gifjes bij het evenement. De app is vooral tof op het homescreen, omdat je ‘m kunt toevoegen als widget.
beste apps

Nieuwe versie Flitsmeister

De populaire navigatie-app Flitsmeister heeft een handige update gekregen. Nieuw is de ‘on demand pechhulp’, waarmee je direct vanuit de app hulp kunt laten komen. De functie is vooral interessant omdat je alleen betaalt als je daadwerkelijk pech hebt, terwijl je bij een abonnement of lidmaatschap veel meer geld kwijt bent. Verder toont de nieuwste versie van Flitsmeister beter wat de maximale snelheid is en zijn er diverse kleine verbeteringen doorgevoerd.

Adapticons om zelf pictogrammen aan te passen

Omdat ontwikkelaars op Android zelf de vorm, achtergrond en grootte van hun app-icoontjes kunnen bepalen, oogt je homescreen al gauw nogal rommelig. Met Adapticons kun je de pictogrammen zelf aanpassen, zodat je ze een consistente look krijgt. Kies een app die je hebt geïnstalleerd en pas vervolgens het icoontje aan in de editor, waarna je het kunt toevoegen aan je homescreen. Handig!

Teleport is de nieuwe fotohype

De nieuwe foto-app Teleport simuleert het effect van een green screen. Je maakt een foto van jezelf of kiest er eentje uit je galerij, waarna de app je gezicht uitknipt en je voor een andere achtergrond plakt. Hierbij kun je kiezen uit een aantal bekende plekken (bijvoorbeeld het Vrijheidsbeeld, op de maan of tussen de sterren), maar het is leuker om een eigen achtergrond te maken of kiezen.

Hier vind je de beste apps van week 30. Wellicht zit daar ook goed spul voor je tussen.

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: de nieuwe fotohype Teleport, nieuwe versie Flitsmeister en meer
Sluiten