Beste apps van de week: Blendle Audio, Kies Ik Gezond? en meer

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. De laatste van dit jaar! Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. Tussen de beste apps van deze week onder andere Blendle Audio en de nieuwe gezonde app van Voedingscentrum.

De beste apps voor Android van week 2 – 2018

Remindee

Wat de Remindee-app doet is zeker niet uniek, maar wel erg handig. Met de app is het namelijk mogelijk om via de deelknop van Android reminders voor jezelf op te stellen. Denk bijvoorbeeld aan een kattenvideo die je naar een vriend(in) wil doorsturen, of een nieuwe apparaat dat je wil aanschaffen. Omdat je linkjes direct in de app zet en er vervolgens een tijd aan koppelt, kun je later direct actie ondernemen.

HQ voor Android

In deze app-lijst bespraken al eens HQ voor de iPhone, maar nu is de trivia-app ook voor Android-gebruikers beschikbaar. Elke dag staat er op vaste tijden een quizmaster voor je klaar, die je twaalf multiple choice-vragen geeft. Heb je die allemaal goed, dan verdien je geld, dat je direct op je PayPal-account kunt laten bijschrijven. Het zijn echte behoorlijk pittige vragen, en bij één fout antwoord lig je gelijk uit het spel. De quiz begint elke werkdag om 21.00 uur ‘s avonds en 03.00 uur ‘s nachts.

HTC-tool voor schermopname

Fabrikant HTC heeft een fijne tool in de Play Store staan, waarmee je gemakkelijk screenshots maakt, maar ook extra opties krijgt. Denk bijvoorbeeld aan de optie om een langere screenshot te maken dan je op het scherm ziet. Handig voor als je een WhatsApp-gesprek wil delen, maar geen zin hebt om meerdere schermafbeeldingen te maken. Ook heb je standaard functies om screenshots bij te snijden en te delen via verschillende apps.

Survivor Royale

PlayerUnknown’s Battlegrounds was dé gamehit van vorig jaar, maar is helaas nog niet op mobiel speelbaar. Daar komt verandering in, maar waarschijnlijk wordt de Android-versie niet hier uitgebracht. Met Survivor Royale haal je echter een spelletje binnen die nauwelijks voor PUBG onderdoet. Het spel ziet er goed uit, heeft vergelijkbare gameplay en bestuurt bovendien opvallend goed voor een mobiele game. Ook fijn: Survivor Royale is gratis in de Play Store te downloaden.

De beste apps voor iOS van week 2 – 2018

Kies Ik Gezond?

Het nieuwe jaar is voor veel mensen een reden om gezonder te gaan eten. Daarvoor heeft het Voedingscentrum een nieuwe app uitgebracht, in de vorm van ‘Kies Ik Gezond?‘. De applicatie heeft een productscanner, waarmee je de streepjescode van producten in de winkel kunt scannen. Dan krijg je de voedingswaarde, energie, suikers en zout op het scherm te zien, en kun je dus bepalen of je gezond bezig bent. Er is ook een zoekfunctie waarmee je door het volledige aanbod neust.

Pillow

Bij een gezonder leven hoort ook voldoende slaap. Pillow is verreweg de mooiste (en beste) iOS-app om je slaap mee bij te houden. De applicatie houdt bij op welke momenten je de meeste rust pakt, kan je op het juiste moment wakker maken en heeft de optie om geluidsfragmenten op te nemen. Dat laatste is handig als je bijvoorbeeld wil weten of je ‘s nachts snurkt. Ook handig: Pillow geeft iedere slaapsessie een score, waarna jij kunt aangeven hoe je je na de slaap voelt.

beste apps

Blendle Audio

Blendle heeft iets nieuws voor je in petto, want de digitale kiosk biedt voortaan ook de optie om naar artikelen te luisteren. Blendle Audio laat gebruikers de meest interessante artikelen van die dag luisteren, zodat je niet het nieuws hoeft te lezen, of de radio hoeft aan te zetten. De audiofunctie is er overigens alleen voor Blendle Premium-leden, waarvoor je 12,99 euro per maand betaalt. Gratis gebruikers kunnen de functie overigens wel kort proberen.

Beyond Helios

Het nieuwe spelletje Beyond Helios zou zo uit de arcadehallen kunnen komen. Het is een klassieke space shooter, waarin je het als ruimteschip opneemt tegen andere vliegende vijanden. Dat klinkt wat generiek, maar is leuk om tussendoor te spelen wanneer je bijvoorbeeld een paar minuten niks te doen hebt. Ook is het tof om telkens je eigen high-score te verbeteren, waardoor je altijd wel een reden hebt om terug te komen.

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: Blendle Audio, Kies Ik Gezond? en meer
Sluiten