Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 4 dec 2017
Leestijd: 3 minuten

Beste apps van de week: Blockfolio voor je Bitcoin en andere cryptocurrency

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. Tussen de beste apps van deze week onder andere een app voor je Bitcoin of andere cryptocurrency en een prachtige foto-app!

De beste Android-apps van week 48

Datally

Datally is een nieuwe app van Google die je helpt data te besparen. Met de applicatie zie je hoeveel MB’s je elke dag en per uur verbruikt, waarbij je meteen advies krijgt hoe je dat aantal terugdringt. Interessant is dat Google een vpn heeft ingebouwd, waarmee automatisch compressie wordt toegepast op afbeeldingen en andere bestanden. Op die manier wordt er simpel en snel data bespaard.

Blockfolio

Bitcoin is hot. Cryptovaluta kunnen enorm ingewikkeld ogen, maar het is opvallend simpel om er zelf in te stappen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld de Blockfolio-app gebruiken, die je inzicht geeft in de allerlaatste koersen. Niet alleen van Bitcoin, maar ook van tweeduizend andere cryptovaluta die worden gebruikt. Ook kun je de app gebruiken om het laatste nieuws over Bitcoin te volgen.

RememBear

Een goede wachtwoordbeheerder wordt steeds belangrijker, en het nieuwe RememBear is daar een goed voorbeeld van. De app is van de makers van TunnelBear, een populaire vpn-app om een afgeschermde internetverbinding op te zetten. RememBear lijkt erg op 1Password, maar is wat speelser vormgegeven. De vriendelijke stijl komt ook door alle berenwoordgrapjes die de makers in de app hebben verwerkt.

Zyl

De nieuwe app Zyl is het beste te omschrijven als een offline foto-assistent, die je bijvoorbeeld helpt met het verwijderen van dubbele foto’s. Belangrijk om te weten is dat Zyl – in tegenstelling tot Google Foto’s – niet in de cloud werkt, maar volledig offline functioneert. Handig, want hierdoor heb je niet eens een account nodig om van Zyl gebruik te maken.

beste apps

De beste iOS-apps van week 48

HQ

HQ is populair, maar wat is het precies? De app is te omschrijven als een triviaquiz, met twee keer per dag een live uitzending (volgens Amerikaanse uitzendtijden). Je kunt gratis meedoen, en geef je op alle vragen het juiste antwoord, dan win je een deel van de prijs. De vragen worden via live video gesteld, waarbij presentator Scott Rogowski de show aan elkaar praat. Het prijzengeld wordt automatisch naar je rekening overgemaakt, mits je over een PayPal-account beschikt.

beste app
Overcast

De populaire podcast-app Overcast kreeg onlangs een flinke update. Niet alleen werd iPhone X-ondersteuning toegevoegd, waardoor de app nu van het volledige scherm gebruikmaakt, ook kun je aan de slag met een donker thema. Dit thema is vooral fijn in de avonduren, omdat felle kleuren donker worden en je hierdoor minder last hebt van fel licht in het donker.

Snapchat

Snapchat 2.0 is de grooste update tot nu toe. Nieuw is de dynamische vriendenpagina, waar je zowel chatberichten als nieuwe Stories ziet. Ook maakt het verbeterde design meer onderscheid tussen vrienden en merken op Snapchat, terwijl de app ook toegankelijker is voor nieuwkomers. De update wordt naar een kleine groep gebruikers uitgerold, maar binnenkort kan iedereen ermee aan de slag.

Far From Noise

Op zoek naar een nieuwe iPhone- of iPad-game? Geef het nieuwe Far From Noise dan eens een kans. Als speler zit je vast in een auto op de rand van een klif, terwijl er geen mogelijkheid is om te ontsnappen. Vervolgens komt er een hert voorbij lopen, waarna er een gesprek ontstaat. Klinkt warrig, maar je komt er langzaam achter waarom je zo ver van huis bent, en met je auto van een klif af wilde rijden. Dat levert een interessant verhaal op.

Op zoek naar meer goede apps? Dit zijn de beste apps van vorige week.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: Blockfolio voor je Bitcoin en andere cryptocurrency
Sluiten